Diari Més
Jordi Fortuny

Regidor de Serveis Econòmics i Hisenda de l'Ajuntament de Tarragona

Política municipal

«No fem coses per ser els millors, sinó pensant què és el millor per la ciutat»

Fortuny afirma que «un dels motors de la ciutat és l’Ajuntament, aquest està ‘gripat’ i és necessari que funcioni bé»

La responsabilitat d'estructurar els pressupostos del 2020 ha recaigut en el regidor Fortuny.

«No fem coses per ser els millors, sinó pensant què és el millor per la ciutat»Olívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

—En què notarà el ciutadà que els pressupostos municipals del 2020 són els del canvi?

—En una millora del servei de l’Ajuntament al ciutadà, en què es tiraran endavant projectes i infraestructures encallades. També, en el fet que es fa una aposta per la cultura i per l’educació, i que es reforçaran totes les àrees, com l’OMAC o la de llicències, que seran més àgils.

—Com s’invertiran els 12 milions d’euros destinats a aquest concepte?

—Les partides estan llestes. Per exemple, el Banc de la Ciència i el Coneixement és fonamental, encara que aquesta inversió no es veurà del tot realitzada fins d’aquí a tres anys. Planifiquem l’Illa Corsini, la Rambla Nova o la Part Baixa, on invertirem, i en aspectes com la construcció de carrils bici, la millora de les escoles o dels camps de futbol, que esperem que tots tinguin aigua calenta, o en patrimoni, entre altres qüestions.

—La venda de patrimoni permetrà una inversió de 2,5 milions d’euros. Quin és el projecte?

—Vendrem un solar de la Vall de l’Arrabassada i, en el cinquanta per cent del mateix, construirem habitatge de lloguer social. Hi haurà més venda de patrimoni per destinar diners a la rehabilitació d’edificis. Insistirem a vendre el solar del passeig de Les Palmeres, però serà difícil. No renunciem, però aquesta venda no està inclosa en els pressupostos.

—Una part del capítol d’inversions es destinarà a asfaltar carrers de la ciutat malmesos?

—Hi han partides dels pressuposts del 2019 que no s’han esgotat per diferents motius. Moltes d’aquestes podran canviar de funció i poden haver-hi per asfaltar carrers, però la prioritat és millorar els polígons, on calen adequacions substancioses.

—El govern d’ERC i ECP té prevista alguna gran inversió per a aquest any que no sigui en projectes heretats de l’anterior govern?

—El Centre d’Art de Tarragona i les inversions que es faran en el patrimoni. Hi ha temes antics que els reciclem i els donem una nova vida. Reobrirem el Camp de Mart, on arranjarem la part escènica i els camerins, i, en el futur, s’intervindrà en l’envelat.

—Ha estat més difícil del que pensaven convèncer la CUP perquè donés suport als seus pressupostos?

—L’entesa amb la CUP ha estat molt bona la darrera setmana, en la qual es va negociar amb intensitat propostes assumibles i raonables. La CUP ha tingut flexibilitat, cosa que els agraïm, i s’ha fet valdre la voluntat d’ajudar i tirar endavant la ciutat. Ha fet un exercici de responsabilitat, amb el qual estem molt contents.

—L’actual govern municipal ha de fer molta feina de xapa i pintura?

—Hi ha coses que es fan i no es veuen. Un dels motors de la ciutat és l’Ajuntament, aquest està gripat i és necessari que funcioni bé, amb agilitat, per la qual cosa invertirem molt en àrees com les de llicències, fiscalitat i serveis al ciutadà, o en l’equiparació dels treballadors de les llars d’infants. Si tot això no funciona, el demès sí que és xapa i pintura. Invertir en patrimoni no és fer-ho en xapa i pintura, és fer-ho en un dels motors de la ciutat, com és el del turisme. Fer-ho en cultura, és treballar en una indústria, que és un altre motor de la ciutat. El mateix succeeix amb el Banc d’Espanya, un espai que ha de donar resultats econòmics per a Tarragona. Cal invertir en el motor.

—D’aquí a un any tindran més experiència com a govern. Els pressupostos del 2021 seran diferents dels aprovats el divendres de la setmana passada?

—Si una cosa tinc molt clara és que els pressupostos del pròxim any s’han de començar a treballar un cop han estat aprovats els de l’any anterior. De cara als del 2021, hem d’iniciar el treball en temes fiscals que impliquen un impuls econòmic, en llicències d’obres per buscar bonificacions que ajudin a la rehabilitació o fer una nova ordenança de la brossa per bonificar la recollida selectiva i reordenar el sistema de la recollida comercial. Cal desenvolupar reglaments per, com a exemple, actuar en pisos buits. També és important reorganitzar la plantilla de l’Ajuntament, que suposa una partida molt important. És una tasca que ha de ser permanent. Hem de veure quines àrees necessiten més personal i quines menys, i optimitzar els recursos humans de que disposa l’Ajuntament. També cal estudiar i projectar inversions a curt i llarg termini amb relació a projectes que siguin realitzables des d’un punt de vista tècnic i econòmic.

—Es farà el projecte constructiu de la Budellera?

—El compromís d’aquest govern és preservar els espais naturals de Tarragona. La Budellera forma part de la gran Anella Verda i la intenció és conservar-la. Actuarem en la prevenció d’incendis i en la conservació de la massa forestal, i ho farem de manera conjunta amb municipis com el Catllar o els Pallaresos.

—Els ciutadans entenen les claus dels pressupostos confeccionats per al 2020 i aprovats el passat divendres pel plenari?

—Gent que ha analitzat els pressupostos m’han arribat a dir que són els millors que mai havien vist. Fins i tot, humilment, quan m’ho deien tenia el capteniment de sorpresa davant de les manifestacions que feien. No fem coses per ser els millors sinó pensant que és el millor per la ciutat.

tracking