Diari Més

Recerca

L'historiador Josep Maria Palet és nomenat nou director de l'ICAC

Els últims anys ha exercit com a subdirector

Palet, segon per la dreta, amb tres exdirectors de l'ICAC.

L'historiador Josep Maria Palet és nomenat nou director de l'ICACCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Josep Maria Palet ha estat escollit nou director de l’ICAC (Institut Català d’Arqueologia Clàssica), amb seu a Tarragona, càrrec en el qual substitueix Joan Gómez Pallarès, qui va ser nomenat director general de Recerca del Departament d’Empresa i Coneixement. El nomenament de Palet va ser decidit pel consell de direcció de l’ICAC, com a resultat del procés de selecció de la convocatòria oberta el passat mes de setembre. Des de la marxa de Gómez, Palet va exercir com a director en funcions.

El projecte de direcció de Palet per al període 2020-2023 posa l’èmfasi en la internacionalització del centre, la consolidació dels grups de recerca i el foment de la carrera investigadora. Palet dona una importància cabdal a la captació de recursos de convocatòries competitives internacionals i al desenvolupament de processos interns de millora relacionats amb l’estratègia HRS4R, i. també, a la posada en funcionament, el 2020, d’un protocol de prevenció i actuació en l’àmbit de violències masclistes, amb la participació i col·laboració del Comitè d’Igualtat de l’Institut.

El nou director de l’ICAC va mostrar la seva aposta per la divulgació i la transferència, amb diverses línies de treball, com la posada en marxa d’un Pla de Xarxes Socials per a l’Institut, la participació de l’ICAC en el projecte del Banc de la Ciència i el Coneixement que albergarà en el futur l’edifici del Banc d’Espanya, liderat per l’Ajuntament de Tarragona, o l’impuls de les activitats de divulgació científica.

Palet, que ja era el subdirector de l’ICAC, és investigador del centre des de 2003, doctor d’Història en l’especialitat d’Arqueologia per la Universitat de Barcelona i especialista en arqueologia del paisatge i estudis interdisciplinaris i diacrònics del territori.

tracking