Diari Més

Societat

La Biblioteca de Torreforta tanca uns dies per amenaces a una treballadora

L’equip de govern va acordar ahir a la tarda la presència d’agents de la Guàrdia Urbana perquè l’equipament pogués obrir amb normalitat

L'equipament va reobrir les portes ahir a la tarda, un cop garantida la seguretat dels treballadors.

La Biblioteca de Torreforta tanca uns dies per amenaces a una treballadoraGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Biblioteca de Torreforta ha estat nou dies tancada al públic «per motius aliens a la nostra voluntat fins nou avís», com resa un cartell que fins ahir a la tarda hi havia a la porta, quan el servei va tornar a l’activitat gràcies a la presència d’agents de la Guàrdia Urbana. L’Ajuntament, a consultes d’aquesta redacció, va informar ahir que «la setmana passada es va produir una situació tensa dins del recinte de la Biblioteca de Torreforta».

Fonts consultades per Diari Més van detallar que un grup de joves hauria proferit amenaces contra una professional del centre que hauria gravat amb el seu mòbil accions d’aquest contra una noia d’uns catorze anys. Els fets van succeir en horari de tarda, segons van explicar les fonts, al pati interior del Centre Cívic, on està ubicada la biblioteca.

Els joves estarien perseguint la noia i adoptant actituds incíviques contra ella en el moment dels fets. Una bibliotecària hauria gravat el succés amb el seu mòbil. La resposta d’un component del grup va ser agafar-li l’aparell i trencar-lo, i va tirar a terra l’autora de la gravació. La professional va rebre amenaces i va patir un intent d’agressió, segons van relatar les citades fonts.

Reunió informativa dels veïns

Arran de la situació violenta que es va produir la setmana passada, un grup de veïns i entitats del barri han convocat per a demà divendres, a les 18 hores a la plaça del Tarragonès, davant del Centre Cívic, una reunió per debatre i informar sobre els fets succeïts, i mostrar el seu suport a la professional que va intercedir a favor de la noia.

Un dels convocants de la reunió va manifestar que «aquest és un tema de fàcil solució» i va apuntar, citant l’alcalde Pau Ricomà, que «només cal decisió i voluntat política per solucionar aquests problemes que vostè, ahir com a regidor i avui com a alcalde, coneix molt bé des de fa molt temps». El veí va afegir que «les treballadores de la biblioteca tenen tota la raó, ja que són elles les que pateixen» situacions com la viscuda la setmana passada. A més, va expressar «la nostra solidaritat i suport» a les treballadores de la biblioteca.

En el comunicat fet públic ahir, l’Ajuntament va informar que «la bibliotecària va demanar a l’equip de govern poder treballar a porta tancada fins que es pogués garantir la seguretat a l’interior de l’equipament». En aquest context, va afegir que «actualment hi ha un reforç policial amb patrulles diàries per garantir la seguretat ciutadana al voltant de l’espai».

L’Ajuntament va afirmar que «s’espera resoldre definitivament la situació aquesta setmana, incorporant un servei de seguretat permanent i continuat a la biblioteca». En un altre apartat, va afirmar que «estem al costat de la treballadora municipal i entenem la seva situació». «Tenim clar que el benestar i seguretat dels treballadors és prioritari perquè puguin realitzar la seva feina», va concloure.

tracking