Diari Més

Dos investigats per un tall a l'AP-7 es neguen a declarar davant la policia espanyola a Tarragona

El seu advocat afirma que «tallar una carretera no és cap delicte» i que el cas hauria de «decaure i ser arxivat»

Imatge d'un dels investigats per un tall a l'AP-7 -amb boina- juntament amb les persones concentrades davant la comissaria de la policia espanyola a Tarragona per donar-li suport

Dos investigats per un tall del Tsunami a l'AP-7 es neguen a declarar davant la policia espanyola a TarragonaACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Dos investigats per la policia espanyola arran del tall de l'AP-7 a Salt (Gironès) el 13 de novembre s'han acollit al dret de no declarar aquest dijous a la tarda a la comissaria de Tarragona. Segons ha explicat a l'ACN Benjamí Nadal, veí d'Ulldecona, els agents li han mostrat una fotografia d'una persona que diuen que és ell en un tall convocat pel Tsunami Democràtic al quilòmetre 64 de l'autopista.

«Jo no m'identifico», ha afirmat. L'altre investigat, veí d'Amposta, també s'ha acollit al dret de no declarar. Tots dos es queixen que no han tingut accés a les actuacions i que no saben de què se'ls acusa concretament. «És una cacera de bruixes», ha valorat Nadal.

Per la seva banda, l'advocat Carles Perdiguero ha dit que, en qualsevol cas, un tall de carretera no és cap delicte i la citació a la comissaria «no era procedent». Segons l'advocat, com a molt els fets podrien ser susceptibles d'una sanció administrativa, però en aquest cas considera que estarien emparats en el dret de manifestació.

Per tot plegat, Perdiguero ha apuntat que el procediment hauria de decaure i ser arxivat de forma immediata. De fet, aquesta serà la primera petició que farà si el cas acaba arribant al jutjat.

Les dues citacions d'aquests veïns ebrencs a Tarragona se sumen a les deu persones que han passat per la comissaria de Girona, quatre més a Barcelona i una altra a Manresa. Als de Girona se'ls investiga a tots per desordres públics, per suposadament haver pres part al bloqueig de l'autopista convocat pel Tsunami Democràtic el 13 de novembre. A un dels de Barcelona se l'acusa de bloquejar la frontera.

A Tarragona una vintena de persones han respost a la crida del CDR i s'han concentrat davant la comissaria per fer costat als investigats.

tracking