Diari Més

Solidaritat

L'Hospital Joan XXIII i UTE Arcasa-Clece donaran 30 menús de Nadal al menjador social de Bonavista

El menú del dia 24 serà crema de marisc i bacallà amb romescada i el 31 de desembre, els usuaris del menjador social podran gaudir amb crema de bolets i salmó al cava

Imatge de la roda de premsa a l'Hospital Joan XXIII

L'Hospital Joan XXIII i UTE Arcasa-Clece donaran 30 menús de Nadal al menjador social de BonavistaCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El gerent territorial de l’ICS Camp de Tarragona, Rafael Gracia, el director de l’Hospital Joan XXIII, Albert Pons, la directora de l’associació Joventut i Vida, Encarna Quílez, la responsable del menjador social de Bonavista, Raquel Quílez, i la dietista i responsable de restauració de l’empresa UTE Arcasa-Clece, Beatriz Neila, han fet balanç, avui dimecres 18 de desembre, sobre la col·laboració entre les tres entitats per oferir suport amb part dels àpats que es donen diàriament al menjador social de Bonavista a persones amb necessitats bàsiques de Tarragona, garantint un menú equilibrat i saludable.

Les representants de Joventut i Vida han agraït «l’ajuda que dóna l’Hospital Joan XXIII a moltes persones d’un barri que té a molta gent en situacions complexes». L’Hospital Joan XXIII aporta uns 40 menús cada dia al menjador social. Encarna Quílez ha agraït l’ajuda de totes les institucions que col·laboren amb el menjador, que són moltes, i ha apuntat que la col·laboració de l’Hospital i UTE Arcasa és molt important «perquè aporten plats ja elaborats, per tant, ens estalvien temps, energia i mans de voluntaris, és arribar i posar-los a taula».

La responsable del servei de cuina de l’Hospital Joan XXIII, Beatriz Neila, ha explicat que «els menús de Nadal i Cap d’Any seran els mateixos que s’oferiran als pacients de l’Hospital». Aquests menús s’avançaran al dinar dels dies 24 i 31 de desembre, que és quan el menjador social obrirà per celebrar les festes. La dietista apunta que «els primers torrons i polvorons que arribaran al menjador social de Bonavista seran els de l’Hospital Joan XXIII». El menú que l’Hospital prepararà per al dia 24 és crema de marisc i bacallà amb romescada. Per al dia 31, el menú serà crema de bolets i salmó al cava. Per a aquests dies, l’Hospital donarà unes 30 racions cada dia.

L’Associació Joventut i Vida ha avançat un altre projecte que engegarà al mes de gener amb nou espai de dia que acollirà a la gent gran més necessitada de Tarragona. Aquest espai comptarà amb una infermera i seguirà comptant amb la col·laboració de l’ICS Camp de Tarragona i de GiPSS per dur a terme el projecte. Aquest centre tindrà també un espai on rentar la roba de la gent gran i on fer activitats. Les responsables de l’associació han aprofitat per fer una crida al voluntariat reconeixent «la necessitat de comptar amb voluntaris per poder donar resposta a les necessitats dels més necessitats».

Des del passat mes de març, un voluntari de Joventut i Vida recull a les instal·lacions de la cuina de l’Hospital Joan XXIII els excedents que han quedat de la producció, garantint en tot el procés les condicions higiènic-sanitàries. La cuina del Joan XXIII produeix diàriament més de 1.500 àpats. Aquesta col·laboració entre les tres entitats ha inclòs, des del passat mes de setembre, tallers de formació impartits per nutricionistes del servei de cuina de l’hospital, dirigits als voluntaris que treballen amb l’associació i als usuaris que van al menjador social del barri.

tracking