Diari Més

Política

Els regidors de Tarragona decidiran si aproven les franges de seguretat contra incendis

L’elaboració d’un plànol del terme municipal és una exigència del Departament d’Interior

Una urbanització de Tarragona, rodejada per massa boscosa.

Els regidors de Tarragona decidiran si aproven les franges de seguretat contra incendisGoogle Maps

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ple de l’Ajuntament de Tarragona del pròxim divendres sotmetrà a aprovació per part dels regidors dels diferents grups del plànol de delimitació per identificar i definir les característiques de les franges de seguretat per a la prevenció dels incendis forestals, dins del terme municipal. L’objectiu és facilitar la tasca dels serveis d’emergències si es cala foc en zones de difícil accés i, de manera molt especial, dels bombers.

La mesura arriba gairebé deu mesos després que el Departament d’Interior de la Generalitat demanés als ajuntaments del Tarragonès l’aprovació d’aquests plànols de delimitació de les urbanitzacions per prevenir incendis forestals.

L’Ajuntament de Tarragona era un dels que tenien la feina pendent, tot i que el passat mes de febrer fons municipals van informar que el 2018 any l’àrea de Protecció Civil va contractar els serveis d’una empresa externa per redactar el plànol de delimitació. El plànol defineix els espais on hi ha massa boscosa i els camins d’accessos als espais susceptibles de patir un incendi, perquè els tinguin a disposició els cossos d’emergències.

tracking