Diari Més

Sant Joan de Tarragona exposa un nou pessebre construït per l'artista Josep Puig

El naixement fa cinc metres de llarg per dos de profunditat i es podrà visitar aquestes festes

Josep Puig mostra un sector del pessebre de cinc metres de llarg que s'exposa a Sant Joan.

Sant Joan de Tarragona exposa un nou pessebre construït per l'artista Josep PuigGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Carles Gosálbez

La parròquia de Sant Joan Baptista exposa des d’ahir diumenge un pessebre de cinc metres de llarg per dos de profunditat, obra de Josep Puig, qui l’ha fet en aquest mateix espai en nou edicions. Per la d’aquest Nadal, l’obra és del tot nova. El pessebre mostra diversos carrers d’un poble, amb tots els detalls propis de la vida quotidiana, el naixement i, al darrer, una caravanera destinada als camells i la fonda. El pessebre també inclou una imatge de l’anunciació. Puig va explicar a aquesta redacció que «he fet un relat bíblic, localitzat als afores de Natzaret». L’autor del naixement va dir que s’ha permès una llicència artística «i m’he inventat una caravanera de camells, tot i que no sé si és molt acadèmic». No obstant això, suposa una aportació força curiosa al pessebre d’aquest artista valencià establert de fa anys a Tarragona.

Puig és llicenciat en Belles Arts i membre de l’Associació Pessebrista de Tarragona. Durant molts anys va ser cap del Departament de Dibuix de l’Institut Martí i Franquès i la persona que va implantar el Batxillerat Artístic. En la creació del pessebre de Sant Joan ha dedicat un any sencer. A més de les figures característiques d’un naixement, Puig ha reproduït escenes que representen persones portant aigua, cuidant de les ovelles o donant menjar a les gallines, o aquelles en les que es veuen productes del camp. «A molta gent els agrada aquests detalls», va comentar. També hi ha elements costumistes, «com nens que juguen al carrer». Per altra banda, cal remarcar la qualitat artística de les moltes peces que formen part. L’any passat, Puig va exposar un diorama a Sant Joan, ja que va ser l’autor del pessebre de prop de quinze metres que es va mostrar al Mercat Central durant les festes de Nadal.

El pessebre es podrà veure durant el període nadalenc matí i tarda, sempre que l’església estigui oberta. Puig va recomanar fer la visita «els dies festius, perquè hi haurà millors condicions d’il·luminació».

tracking