Diari Més

Serveis

Només 4 de les 11 fonts del Parc del Francolí de Pont i Gol de Tarragona funcionen

Sis estan trencades i no tenen aixeta i una va caure a terra i no va ser reposada per una nova

Aspecte que ofereix una de les fonts del parc, que no disposa d'aixeta i està inutilitzada.

Només 4 de les 11 fonts del Parc del Francolí de Pont i Gol de Tarragona funcionenGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El manteniment del Parc del Francolí és, sovint, motiu de queixa per part de l’associació de veïns de la zona, que considera que no es té suficient cura d’un espai visitat per molts tarragonins per gaudir d’aquest indret d’esbarjo. Un dels aspectes negatius que més denota la poca atenció que l’Ajuntament dedica al parc és la gran quantitat de fonts públiques inutilitzades a causa, en la majoria dels casos, de fets vandàlics. De les onze que hi ha entre el Pont de Santa Tecla i l’autovia A-7, només funcionen correctament quatre. Sis estan espatllades i no disposen de l’aixeta, per la qual cosa estan en desús, membre que la que hi havia en un petit promontori situat al darrer de la comissaria de la Guàrdia Urbana va patir dos episodis definitius. Tot i que aportava aigua, l’òxid del peu de la font va fer que aquesta caigués a terra. En comptes de posar una nova, l’Ajuntament va optar per retirar la que estava malmesa, deixant sense font l’espai que havia ocupat des de la inauguració del parc.

Roser Barrio, secretària de l’Associació de Veïns Parc del Francolí, va manifestar ahir diumenge a aquesta redacció que algunes «fonts fa anys que estan trencades, fet del qual hem informat mitjançant l’APP de l’Ajuntament perquè les posin a punt, però no s’ha fet res». Barrio no va mostrar la seva estranyesa per aquest fet i va apuntar que «el dijous de la setmana passada va caure un senyal a causa de la ventada, i segueix en el mateix lloc», en clara referència a l’estat en què es troba la zona vinculada al parc.

«La sensació que tenim és que el parc està abandonat», va dir Barrio, «un fet que passa en altres barris de Tarragona, com així ens ho diuen moltes associacions de veïns». Barrio va explicar que, segons la seva opinió, «la culpa no és de l’Ajuntament, sinó de les empreses que han de tenir cura del manteniment».

Moltes de les fonts que estan inactives pateixen problemes d’oxidació, de manera especial en la seva base, la qual cosa suposa un risc per als nens i els animals que poden topar amb les zones afectades. Barrio va dir que «és un perill per a la salut pública». A més, aquesta degradació pot suposar una greu afectació a l’estructura de la font i que aquesta caigui a terra.

tracking