Diari Més

Religió

L'arquebisbe de Tarragona rebrà el pal·li el dissabte 21 a la catedral

Es tracta d'un ornament que porten el papa i els arquebisbes metropolitans catòlics sobre coll i espatlles

El pal·li, que es confecciona amb tela blanca amb creus de seda negra, és la marca distintiva de l'episcopat des del segle V.

arquebisbe de Tarragona, catedral, pal·liArquebisbat Tarragona

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'arquebisbe de Tarragona, Joan Planellas rebrà el pal·li, l'ornament que porten el papa i els arquebisbes metropolitans catòlics sobre coll i espatlles, el proper dissabte 21 de desembre, a la Catedral de Santa Tecla Tarragona.

A la imposició, solemne i pública a Planellas d'aquest signe de fidelitat al pontífex de Roma, que de forma privada el papa Francesc li va lliurar a Roma el passat 29 de juny, hi assistiran el nou nunci apostòlic, l'arquebisbe Bernardito Auza, així com els bisbes de Catalunya.

En la carta dominical que publica aquest diumenge, l'arquebisbe Joan Planellas convida a participar a la cerimònia, «formant tots el poble sant de Déu que peregrina a Tarragona i les nostres Esglésies».

«El pal·li és signe d'unitat i de comunió amb l'Església de Roma i implica estendre aquests llaços d'unitat i de comunió amb els altres bisbes i amb les Esglésies veïnes, perquè, en unitat pastoral, puguem treballar conjuntament i viure la llibertat de l'Evangeli, que és una llibertat en l'amor que sap comprendre les diferències, perquè és la llibertat dels fills de Déu i dels germans de Jesús», explica l'arquebisbe de Tarragona.

El pal·li, que es confecciona amb tela blanca amb creus de seda negra, és la marca distintiva de l'episcopat des del segle V i a partir del segle XVI la data de recepció i benedicció del pal·li és el dia 29 de juny de cada any, solemnitat dels sants apòstols Pere i Pau.

L'any 2015, el papa Francesc va disposar que el pal·li beneït s'imposés als arquebisbes en les seves pròpies diòcesi.

tracking