Diari Més

Solidaritat

La Diputació de Tarragona dóna suport a la Marató amb una aportació de més de 33.000 euros

Els centres d’ensenyament de la Diputació de Tarragona organitzen concerts, xerrades i activitats artístiques per conscienciar i recaptar fons

Imatge d'una edició passada de La marató de TV3

La Diputació de Tarragona dóna suport a la Marató amb una aportació de més de 33.000 eurosACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Diputació de Tarragona fa costat, un any més, a la iniciativa solidària La Marató de TV3, dedicada en aquesta edició a les malalties minoritàries. La institució realitza enguany una aportació de 33.334 euros, alhora que organitza i col·labora en diferents activitats destinades a recaptar fons per aquesta causa.

La institució supramunicipal col·labora, una vegada més, en la celebració de la Cursa i Caminada per la Marató, que tindrà lloc el diumenge 15 de desembre a Tarragona. D’altra banda, ha organitzat tot un ampli programa d’activitats a través dels centres d’ensenyament per contribuir a augmentar les aportacions. Concerts, xerrades, manualitats i activitats artístiques diverses tenen lloc aquests dies per sensibilitzar l’alumnat i l’opinió pública, alhora que es recapten fons per una causa solidària que implica la comunitat educativa i tota la ciutadania.

VIII Cursa i Caminada amb La Marató de TV3

Aquesta iniciativa, que torna a comptar amb la col·laboració de la Diputació de Tarragona, se celebrarà el diumenge 15 de desembre a les 9.45 h amb sortida des de l’inici del passeig de l’Escullera del Port de Tarragona. La cursa (6,5km) té un preu de 13 euros, la marxa/caminada per a majors de 13 anys costa 12 euros i la marxa/caminada per a menors de 13 anys té un preu de 7 euros. A partir de les 10.45 h hi ha una classe magistral de Zumba. Les inscripcions es poden realitzar al web www.athleticevents.net o presencialment a Athletic Events (Rambla Francesc Macià, 5).

Activitats dels centres d’educació especial

El Col·legi Especial Sant Rafael, a Tarragona, ha organitzat el dia 12 un matí de xerrades sobre les malalties minoritàries adreçada a alumnes d’ESO i d’educació postobligatòria, impartides per professionals sanitaris. L’alumnat de les aules-taller realitzarà un mural col·lectiu en el marc del concurs “Pinta La Marató 2019”.

El Col·legi Especial Sant Jordi, a Tortosa munta una paradeta solidària perquè tots els alumnes puguin col·laborar amb La Marató.

Concerts a Reus i Tarragona

Enguany La Marató es descentralitza i un dels escenaris serà el Teatre Fortuny a Reus. El Conservatori de Música de la Diputació a Reus hi participarà en directe amb un concert a la Plaça Prim de Percu&Brass Christmas a les 16.30 h i al Teatre Fortuny a les 19.45 h actuació de l’Ensemble de metalls.

Però, a més, el dimarts 17 de desembre l’Escola i Conservatori de Música de la Diputació a Reus oferirà el tradicional concert en favor de la Marató de TV3, al Teatre Fortuny, a les 19 h. L’actuació està oberta a tothom i el preu de l’entrada serà de 5 euros. Aquest concert anirà a càrrec dels Cors i la Banda de Grau Professional del centre amb el títol “Un tastet de musicals”. També hi col·laboren l’Escola Municipal de Música de Tarragona, l’Escola Municipal de Música de Cambrils i les Escoles de Dansa de la Coordinadora de Dansa de Reus.

A Tarragona, l’Escola i Conservatori de Música de la Diputació el divendres 20 de desembre a les 18.30 h actuarà la Banda de Nivell Elemental, la Banda de Grau Professional del Conservatori de la diputació a Tarragona i la Banda Unió Musical de Tarragona al Teatre de Tarragona.

A la mateixa hora, a l’Auditori de la Diputació, actuaran els alumnes de piano en el concert titulat ‘Piano a 16 mans i electrònica’ de Raquel García-Tomás. I seguidament actuarà l’orquestra de cambra i l’orquestra simfònica del conservatori de la Diputació a Tarragona, l’entrada també tindrà un preu de 5 euros.

Activitats de l’Escola d’Art i Disseny de Tortosa

El 14 de desembre l’Escola d’Art i Disseny de Tortosa ha creat un taller amb el títol ‘A pastar fang’. Aquest està obert a tothom i es realitzarà al llarg del matí. Consisteix a crear boles ‘Nando Dango’, aquestes estan compostes de fang i llavors i es planten en diversos llocs per ajudar a reforestar l’entorn urbà i fer un món més verd.

L’escola també col·labora el 15 de desembre en la caminada popular de Tortosa realitzant una activitat al Parc Teodor González quan s’acabi la marxa per ajudar a conseguir una bona recaptació.

tracking