Diari Més

Política

L'AMI es reuneix per primera vegada amb l'Ajuntament de Tarragona

Pau Ricomà no va traslladar la seva voluntat d’adherir Tarragona a l’entitat independentista

Josep Maria Cervera, president de l'AMI, durant l'atenció als mitjans després de la reunió d'aquest matí amb l'alcalde Pau Ricomà

L'AMI es reuneix per primera vegada amb l'Ajuntament de TarragonaGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Associació de Municipis per la Independència (AMI), encapçalada per Josep Maria Cervera, el seu president i alcalde del Port de la Selva, va reunir-se ahir al matí amb l’alcalde Pau Ricomà a l’Ajuntament de Tarragona. Cervera va celebrar aquesta trobada, que va recordar que és la primera amb el consistori tarragoní, dins el marc de les visites institucionals que realitza l’associació a diferents pobles i ciutats de Catalunya després de les eleccions.

Cervera va valorar de «fet molt positiu» que l’Ajuntament de Tarragona rebés per primera vegada l’AMI i va assegurar que «el que s’evidencia és que es tracta d’un consistori i d’un alcalde que comparteixen els valors republicans que promocionem des de la nostra associació».

Aquesta primera visita es va reduir a una simple presentació de l’entitat a l’Ajuntament, «amb la finalitat d’intentar establir sinergies per continuar avançant cap a la constitució de la república catalana, que és el nostre màxim objectiu», va assenyalar Cervera. De totes maneres, Ricomà no va traslladar la voluntat del govern d’adherir-se a l’AMI, tot i que, segons va explicar el seu president, quan l’AMI es presenta als diferents consistoris s’obre aquesta possibilitat. «Tots sabem quina és la realitat de la ciutat en aquests moments i tampoc volem anar més enllà de poder establir aquesta relació», va sostenir.

Cervera va recordar també que aquesta visita ha coincidit amb la sentència del TSJC que prohibeix l’adhesió de la ciutat de Reus a l’AMI. «Un cop més veiem que la justícia també es dedica a fer política», va sostenir el president de l’entitat independentista, i va afegir que «es tracta d’una sentència amb molt pocs arguments jurídics i molts de polítics, que el que intenta fer és il·legalitzar de facto la nostra entitat», que segons Cervera és totalment legal.

«El que està fent la justícia espanyola és que coses que ahir eren legals, d’un dia per l’altre, s’il·legalitzen. I un procés que havia estat normal en aquest país des del 2011, que 800 municipis d’aquest país s’adherissin a una entitat legalment constituïda i amb uns estatuts validats, doncs d’un dia per l’altres deixin de ser-ho», va finalitzar Cervera, remarcant que «això no només ens ha de preocupar a nosaltres com a entitat sinó que ha de preocupar també als sectors empresarials i a cadascun de nosaltres».

Finalment, va donar per fet que l’AMI recorrerà a la sentència perquè aquesta «no sigui ferma i poder denunciar i defensar que l’arbitrarietat de la justícia no pot crear aquesta inseguretat».

tracking