Diari Més

Societat

Alumnes i professors del Complex Educatiu de Tarragona es manifesten a cop de pedal

Consideren que la carretera fins a arribar als instituts Pere Martell i Cal·lípolis és «insegura» i que cal facilitar l’ús d’aquest tipus de transport

Alumnes del Complex Educatiu, ahir, a la plaça Imperial Tàrraco.

Alumnes i professors del Complex Educatiu de Tarragona es manifesten a cop de pedalJOSEP SUÑÉ/TARRAGONA RÀDIO

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La connexió entre el Complex Educatiu –l’antiga Universitat Laboral– i el centre de Tarragona és des de sempre una assignatura pendent. Aquest matí, una cinquantena d’alumnes i professors de l’Institut Perte Martell i de l’Institut Cal·lípolis han protagonitzatuna pedalada reivindicativa entre la plaça Imperial Tàrraco i els seus centres per tal de reclamar un carril bici entre tots dos punts.

La pedalada es va haver d’ajornar després del temporal de la setmana passada fins avui. A les 11.30 hores estaven convocats alumnes i professors d’aquest centre educatiu, que a través del Comitè Escola Verda dels INS Pere Martell i Cal·lípolis han organitzat l’acte. Tot i el fred, els participants han poguyentrar en calor amb l’exercici físic.

Molts d’ells han pogut llogar una bicicleta per sumar-se a la «bicifestació», un servei, aquest, també pendent a la ciutat de Tarragona. Els aproximadament 2.500 alumnes dels diversos centres educatius del Complex estudien en un espai que no té connexió física amb cap altre nucli urbà i que tan sols disposa d’accés per carretera.

A banda de l’autobús, molts dels estudiants i dels professors acaben preferint l’opció del cotxe, tret d’alguns que per la proximitat amb algun dels nuclis intenten anar-hi cada dia caminant o en bicicleta. El trajecte, però, és «insegur» ja que han de circular pel voral i no tots els vehicles respecten la distància obligatòria.

Segons el Comitè Escola Verda de l’Institut Pere Martell, la solució passaria per habilitar un carril bici a l’autovia fins al Complex, un «tram curt» que permetria connectar amb el carril bici ja existent als barris de Ponent, a la carretera N-340. Aquesta demanda ja ha estat traslladada a l’Ajuntament de Tarragona i esperen resposta.

Mentrestant, la pedalada s'ha duta terme sense incidents i en un ambient festiu, amb anada i tornada des de l’institut i passant pel centre de la ciutat, davant la mirada atenta dels vianants, gens acostumats a veure tantes bicicletes juntes per Tarragona.

tracking