Diari Més

Urbanisme

Adjudicada la substitució de les 1.066 llumeneres al barri de Bonavista

Les obres hauran d’estar acabades en sis mesos i tindran un cost total de 373.545,66 euros

Imatge de la plaça Constitució de Bonavista, amb les llumeneres que seran substituïdes.

Adjudicada la substitució de les 1.066 llumeneres al barri de BonavistaCristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Ajuntament de Tarragona ha adjudicat les obres de substitució de les llumeneres existents, un total de 1.066, al barri de Bonavista per unes altres amb tecnologia LED. L’empresa escollida per a dur a terme aquesta substitució és ETRA BONAL, SA i, amb un cost total de 373.545,66 euros, hauran de realitzar les obres en un termini màxim de sis mesos.

El passat mes de març, la regidoria d’Espais Públics del consistori va encarregar als Serveis Tècnics municipals la redacció d’un projecte per dur a terme aquesta substitució. El motiu principal d’aquest arranjament correspon al fet que les llumeneres existents, de tipologia esfèrica de grans dimensions, s’han vist afectades degut a les característiques dels carrers i al constant trànsit de petits camions, que han acabat produint esquerdes i causant problemes d’il·luminació als veïns del barri de Bonavista.

Aquests fa mesos que es queixen de les constants avaries, que afavoreixen en molts casos actes vandàlics. El nou model que s’aplicarà, evitarà aquesta mena de col·lisions dels vehicles amb les llumeneres, amb la qual cosa es preveu que el nombre d’incidències disminueixi.

La substitució de l’enllumenat no afectarà ni la ubicació ni la instal·lació elèctrica existent. A més, la renovació de les 1.066 llumeneres comportarà una millora de la seva eficiència energètica. Amb aquesta actuació es completarà el Pla de Renovació de l’Enllumenat públic, que ha destinat un milió d’euros en els últims anys amb accions que han arribat a diferents zones de la ciutat.

La presidenta de l’Associació de Veïns de Bonavista, Loli Gutiérrez, va celebrar l’adjudicació d’aquestes obres, ja que implica que en poc temps començarà la substitució de les llumeneres i abans de l’estiu ja s’hauran instal·lat les 1.066 noves. «Tenim moltes ganes que aquest problema es solucioni», va assegurar Gutiérrez, que va afegir que «cada dos per tres hi ha alguna avaria, i com que són en sèrie, quan una s’apaga, s’apaguen totes les d’aquell carrer». La presidenta va recordar que «va arribar un punt en què ja eren els mateixos veïns els que trucaven als tècnics».

tracking