Diari Més

Política

La Coordinadora d'Entitats de Tarragona impulsa una plataforma que podria presentar-se a les municipals

Ángel Juárez diu que «la situació de Tarragona és preocupant i, si els partits no es mouen, ho farem nosaltres com a societat»

Ángel Juárez, en primer terme, durant una reunió, en una imatge d'arxiu.

La Coordinadora d'Entitats de Tarragona impulsa una plataforma que podria presentar-se a les municipalsCristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Coordinadora d’Entitats de Tarragona (CET), organització amb més d’un centenar de membres, estudia des de fa temps impulsar una plataforma que podria convertir-se en agrupació d’electors per presentar-se a les eleccions municipals de l’any 2023. El seu president, Ángel Juárez, va manifestar ahir a aquesta redacció que «la situació de Tarragona és preocupant i si els partits no es mouen, ho farem nosaltres, les entitats cíviques, com a societat, perquè no estem disposats a abandonar la nostra ciutat». Juárez es va mostrar crític amb la política desplegada per l’anterior govern municipal i per l’actual.

Juárez, qui va afirmar que en cap cas formaria part d’una futura llista electoral de la plataforma, si finalment aquesta es concreta en una candidatura a les eleccions municipals, va lamentar el fet que «el 90 per cent de les reivindicacions que la Coordinadora ha plantejat als polítics en els últims anys no s’han complert, no han estat ateses tot i els compromisos adquirits per diferents forces».

Juárez va apuntar que l’assemblea de la CET va decidir que «s’havia de fer alguna cosa per tenir una ciutat millor en tots els àmbits, com el mediambiental, el cultural o l’urbanístic, perquè Tarragona és una ciutat paralitzada».

Aquest va ser el punt de partida de la proposta de crear «una gran plataforma ciutadana transversal que tingui, com a únic objectiu, Tarragona, al marge de qualsevol posicionament polític». Juárez va apuntar que aquesta iniciativa ha de créixer i va insistir a dir que tot apunta al fet que «podria esdevenir en una candidatura per a les municipals del 2023». «Les entitats estem fent un important esforç per dur a terme projectes, però a la Tarragona actual no funciona res i, des de fa anys, dona voltes sobre les mateixes coses, com el Banc d’Espanya o la Savinosa», i hi ha aspectes a millorar, com «tot el que envolta a l’Anella Verda o a l’Anella Mediterrània, entre moltes altres qüestions».

En aquest context, el president de la Coordinadora va comentar que «Tarragona necessita que li donin un impuls, sigui com sigui, i, si és necessari, les entitats mostrarem als polítics que el seu lloc pot perillar». Juárez va dir que «són molts els membres de la Coordinadora que ens traslladen les seves inquietuds i preocupacions per l’estat de les coses a la ciutat, perquè res avança com hauria de ser en una ciutat que té potencial per convertir-se en una de les capitals més importants de l’Estat i, per contra, està ancorada en el temps». Juárez va afegir que, «fins i tot, moltes entitats que no formen part de la Coordinadora ens han expressat el seu desencís per la situació d’aturada en què es troba la ciutat, incloent-hi algunes que són independentistes».

Juárez va lamentar que «tot i que la Coordinadora la formen més de cent entitats, encara no ens hem pogut reunir amb l’actual equip de govern per parlar d’aquells problemes que ens preocupen, segons ens han dit per una qüestió d’agenda». La reunió amb l’alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, «està concertada per al pròxim 20 de gener, quan es compliran set mesos de la presa de possessió del nou consistori». «Volem que es faci un consell de ciutadans, com n’hi ha en tots els ajuntaments progressistes, o saber quan seran una realitat els districtes de barri que es van prometre», va dir.

tracking