Diari Més

Urbanisme

L'AVV del Port de Tarragona considera 'insuficient' la reforma de la plaça dels Infants

El projecte aprovat per l’Ajuntament no satisfà l’entitat que representa els veïns del barri de la Part Baixa i demana una actuació «més integral»

El projecte preveu la plantació de sis palmeres per oferir més ombra als usuaris.

L'AVV del Port de Tarragona considera 'insuficient' la reforma de la plaça dels InfantsDiari Més

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Associació de Veïns del Port considera «insuficient» el projecte de reforma de la plaça dels Infants, pressupostada en prop de 50.000 euros, va manifestar a aquesta redacció la presidenta de l’entitat, Carme Puig. La intervenció preveu la plantació de sis palmeres de l’espècie Phoenis canariensis i diverses unitats de Jacaranda mimosifodia, amb l’objectiu d’aportar zones d’ombra a l’espai destinat a jocs infantils. Aquest espai urbà cobreix una superfície de 2.400 metres quadrats i està considerada una plaça freda. A més de la plantació vegetal, el projecte contempla la millora de la seguretat, amb la construcció d’una tanca de fusta en la zona de jocs.

Puig va dir que «és normal que es recuperin les palmeres que estan malament, però volem alguna cosa més». «És de calaix», va remarcar. La presidenta de l’associació va afegir que «volem una reforma més integral» i que les actuacions de l’Ajuntament no es limiti a un projecte que va ser presentat a la primera edició dels Pressupostos Participatius.

Puig no es va limitar a valorar el projecte de la plaça dels Infants, un dels espais més concorreguts del barri. La presidenta de l’associació va afegir que «la plaça dels Carros també fa pena i haurien de fer alguna cosa per tenir-la millor». En una recent trobada amb el regidor de Territori de l’Ajuntament, Xavi Puig, «li vaig comentar que en els pressupostos municipals del 2020 haurien d’incloure actuacions que fossin, com a mínim, les bàsiques, tot i que demanem un pla integral per al barri».

«Som conscients que no es pot fer tot, però el pròxim any volem veure realitzades algunes accions de millora». En aquest context, Puig va considerar com a intervencions «urgents» posar solució «al mal estat de les voreres de carrers com Apodaca, Orosi i Reial» i incrementar l’enllumenat públic d’aquestes zones. La situació en què es troben les voreres «dificulta a una persona que vagi a l’estació amb una maleta desplaçar-se amb normalitat». «L’Ajuntament m’ha dit que l’any vinent farà aquestes millores», va dir la presidenta de l’entitat.

tracking