Diari Més

Empresa

L'ANC crea la patronal Anem per Feina amb delegacions a Tarragona, la Bisbal i Tortosa

L'associació assegura que ja té adherides mig miler d'empreses

Elisenda Palouzié, David Fernández i Sílvia Cubo, durant la presentació d'Anem per feina.

ANC, patronal, Anem per Feina, Assemblea Nacional CatalanaACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'Assemblea Nacional Catalana (ANC) ha presentat Anem per feina, una nova patronal que «desacomplexadament independentista» i que té com a objectiu «omplir forat de representativitat social en l'àmbit de l'empresariat», segons ha explicat el coordinador de la comissió Fem República de l'entitat, David Fernández. Tot i que s'ha donat a conèixer formalment aquest dimecres, l'entitat ja compta amb mig miler d'empreses adherides a qui representen «des d'avui mateix» gràcies a la difusió que n'ha fet en «cercles petits i més propers». Anem per feina té la intenció de presentar-se en societat entre el gener i el febrer de l'any que ve i està oberta a què altres associacions empresarials independentistes s'hi adhereixin, segons ha explicat l'empresària Sílvia Cubo.

La nova patronal treballarà amb la distribució territorial de les vegueries i ja disposa de delegacions a Sort, Manresa, Lleida, Girona, Tarragona, Tortosa i la Bisbal del Penedès.

La idea de crear una patronal, segons ha explicat en roda de premsa David Fernández, va sorgir en analitzar les «febleses i fortaleses» després de l'1 d'octubre i concloure que hi havia «determinats espais» que no estaven representats, com la d'un empresariat independentista, i que per això que calia «construir alternatives». Segons Fernández, més enllà dels objectius nacionals, també es vol projectar una patronal «moderna» i «del segle XXI».

Per la seva banda, l'empresària i membre de l'entitat Sílvia Cubo ha precisat que en realitat no voldria anomenar patronal a Anem per feina «perquè no som patrons de res» i n'ha reivindicat la seva independència. «No ens devem a ningú, no hem de donar explicacions a ningú que no siguin els nostres socis», ha conclòs Cubo.

L'empresària també ha afirmat que si hi ha altres patronals o associacions independentistes «estarem super contents perquè vol dir que tenim molta representativitat» i els ha convidat a adherir-se a la nova Eina de País de l'ANC.

Els responsables d'Anem per feina també han subratllat que volen fomentar l'emprenedoria «sigui quina sigui l'edat», impulsar l'activitat econòmica a tot Catalunya, més enllà de Barcelona ja que «tots els territoris són importants»; fomentar les empreses innovadores i donar suport als joves empresaris, entre d'altres. Segons Fernández, aquest model «encaixa amb què Catalunya som tots i la farem entre tots i a tot arreu».

La posada en marxa d'aquesta nova patronal forma part de la campanya Eines de País, entre les quals hi ha l'impuls que es va donar a les candidatures que van resultar guanyadores a les cambres de comerç de Barcelona, Terrassa, Sabadell i Manresa; i la de consum estratègic, segons ha recordat l'empresa de l'ANC, Elisenda Palouzié.

tracking