Diari Més

Associacions de veïns

El govern vol incrementar fins a 200.000 euros la subvenció a les associacions de veïns de la ciutat

Les FAV veuen amb bons ulls les propostes d’Hermán Pinedo

Instant de la festa de l'escuma durant la celebració de la festivitat del Barri del Port aquest 2019.

El govern vol incrementar fins a 200.000 euros la subvenció a les associacions de veïns de la ciutatGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El govern de Tarragona incrementarà fins a 200.ooo euros la subvenció a repartir entre les diferents associacions de veïns de la ciutat si finalment aconsegueix tirar endavant els pressupostos municipals del 2020. El regidor de Cooperació de l’Ajuntament, encarregat de les relacions amb les entitats de Tarragona, Hermán Pinedo, es va reunir el passat dilluns amb les diferents federacions d’associacions de veïns, les quals veuen amb bons ulls la resposta del d’En Comú Podem a les propostes que li van traslladar.

Pinedo va explicar que el tema principal tractat a la trobada va ser la modificació de les línies 2 i 3 de les bases de la normativa de les subvencions, per tal de facilitar a les diferents entitats veïnals els tràmits a l’hora de justificar les factures. Si aquesta modificació, segons va explicar el regidor de Cooperació, es fa aquest any les associacions no rebran les subvencions del 2020 fins a l’estiu, amb la qual cosa van decidir mantenir les bases com fins ara i realitzar aquesta modificació durant l’any vinent, de manera que el 2021 ja podria entrar en vigor la nova normativa. «Amb això el que volem és facilitar a les entitats que desenvolupin les activitats d’una manera més senzilla», va defensar Pinedo.

El regidor va explicar també que des de les federacions demanaven un increment de les subvencions i va assegurar que, si s’aproven els pressupostos, aquest augment es durà a terme. Concretament, les associacions de veïns veuran augmentada la partida de subvencions que es reparteixen en 40.000 euros, de manera que passaran de 160.000 a 200.000, segons va reconèixer Jacinto Moreno, president de la FAV Segle XXI, a aquesta redacció. Moreno va explicar que tenen previst reunir-se cada dos mesos amb Pinedo per treballar en les diferents necessitats de les entitats i va assegurar que «les intencions són bones, però caldrà veure si s’acaben duent a terme». De la mateixa manera, Gemma Fusté, de la FAV Llevant, va mostrar la seva «màxima esperança» i va celebrar que s’augmentin les subvencions a les associacions, «que s’havien reduït dràsticament en els últims anys».

tracking