Diari Més

Empreses

L'AEQT reitera la seva preocupació per les xarxes tancades elèctriques

El president de l’entitat, Rubén Folgado, parla del «risc de deslocalització» d’empreses

Rubén Folgado, president de l'Associació Empresarial Química.

L'AEQT reitera la seva preocupació per les xarxes tancades elèctriquesACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Rubén Folgado, president de l’Associació Empresarial Química de Tarragona (AEQT), va expressar ahir dilluns la preocupació de les indústries del sector pel futur de la situació energètica i va insistir en la necessitat que l’Estat desenvolupi la legislació que permeti crear xarxes tancades de distribució elèctrica per a les empreses. Folgado va manifestar que «ens preocupa molt» perquè afecta la competitivitat dels polígons de les comarques de Tarragona en relació a la indústria química d’Alemanya, Holanda i França. El motiu és que «cada país té una política elèctrica diferent».

El president de l’AEQT va comentar que les companyies que pertanyen a l’associació paguen un 25% més cara l’energia que en altres estats. Folgado va recordar que la demanda de les xarxes tancades és una llarga reivindicació de les empreses químiques del territori per competir en «condicions d’igualtat amb empreses que estan en polígons d’Europa». La mesura permetria compartir un subministrament comú entre les diferents plantes dels polígons de Tarragona i així abaratir costos, la qual cosa tindria una incidència directa en els resultats finals de la producció de les citades empreses. El president de l’AEQT va subratllar que «el risc de la deslocalització sempre existeix», en clara referència a la competència que genera la diferència de les factures elèctriques en funció de cada país productor.

Folgado, qui va ser escollit president de l’AEQT fa tres setmanes, va dir que l’entitat abordarà un nou pla estratègic el 2020, «que tindrà en compte pilars com la digitalització, la sostenibilitat i la captura de talent». Folgado va referir-se al fet de «fer un pla estratègic rigorós, aprofundint en aspectes com la reducció de CO2 i que els productes entren en l’economia circular». Uns dels projectes que es troba «avançat» consisteix a «duplicar el consum d’aigua regenerada per tornar-la a utilitzar». Folgado va subratllar que «el canvi climàtic ens afecta a tots, i la societat i la indústria ha de fer una transformació».

«La indústria química és la solució a molts reptes que planteja la societat i contribueix en les millores», va dir el president de l’AEQT, qui va referir-se a la investigació que es fa relacionada amb els vehicles elèctrics, l’aïllament de cases o la potabilització d’aigua.

tracking