Diari Més

Societat

El servei d'atenció a la dona va atendre 2.660 víctimes el 2018 a Tarragona

Així ho va explicar ahir Laura Martínez, presidenta de l’Institut Català de les Dones

Instant de l'inici de la reunió de la Mesa contra el masclisme.

El servei d'atenció a la dona va atendre 2.660 víctimes el 2018 a TarragonaGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

«L’any passat els serveis d’informació i atenció a les dones de la demarcació de Tarragona van atendre unes 2.660 dones i la línia 900 va atendre unes 600 trucades també de la demarcació», va destacar Laura Martínez, presidenta de l’Institut Català de les Dones (ICD).

Martínez va visitar per primera vegada la demarcació de Tarragona amb motiu de la reunió de la Mesa institucional per l’Abordatge de la Violència Masclista al Camp de Tarragona, la qual va presidir juntament amb Òscar Peris, el delegat territorial del Govern de la Generalitat a Tarragona.

Segons va explicar Martínez, la reunió tenia com a objectiu «explicar la feina que s’està fent des de l’Institut Català de les Dones així com les campanyes per erradicar aquesta violència que encara està sent molt invisible» i el protocol d’abordatge de violències sexuals en entorn d’oci per part del Departament d’Interior de Catalunya.

Martínez, tot i lamentar que mai es pot saber el nombre de víctimes, va explicar que va augmentar el nombre de denúncies per casos de violència masclista així com les atencions que es fan des de la línia 900 900 120 de l’ICD com des dels serveis d’atenció i d’informació a les dones.

La presidenta de l’Institut no va voler relacionar aquest augment amb un creixement de la violència masclista sinó amb un increment de la informació que tenen les dones de disposar d’aquests serveis.

La Mesa, a més, està composta pels diferents departaments de la Generalitat i per representants dels Consells Comarcals, de la Diputació de Tarragona, de la demarcació del Col·legi d’Advocats i Advocades, del Col·legi de Periodistes, de la Fiscalia, de l’Audiència, de l’Institut de Medicina Legal i de l’Assemblea de les Dones. Tots aquests participants van dur a terme un debat per tractar quines coses s’estan fent a nivell de territori i quins són els circuits i els abordatges que es poden fer per prevenir i per atendre i treballar en la recuperació de les víctimes.

Segons Martínez, és el primer que volen fer: «Treballar per l’atenció de les dones que estan patint violència i en la seva recuperació però també en tota aquesta feina de prevenció i de minimitzar i disminuir el temps de detecció d’aquesta violència».

tracking