Diari Més

Barris

La manca d'unitat a Sant Pere i Sant Pau obliga a dissoldre la comissió d'entitats

L’AVV Sant Pere i Sant Pau havia impulsat aquesta taula de cohesió per reclamar millores al barri

Imatge del carrer on es van produir els fets.

Una baralla en un bar de Sant Pere i Sant Pau acaba amb un ferit per arma blancaGoogle

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Associació de Veïns Sant Pere i Sant Pau lamenta en un comunicat que, des del seu punt de vista, «la unitat del barri, pel que fa a les entitats, és impossible», i per això va decidir dissoldre la taula que reunia les diferents agrupacions amb l’objectiu de treballar plegats per reivindicar les diferents millores necessàries en l’àmbit de seguretat, infraestructures, i manteniment i condicionament dels equipaments. Segons el document, amb aquesta comissió es volia demostrar a l’Ajuntament de Tarragona que el barri està unit per reclamar solucions al deteriorament sofert durant els últims anys. L’associació veïnal assegura en el comunicat que la primera reunió «va ser molt prometedora i il·lusionant, semblava que tots aniríem en la mateixa direcció per un bé comú», però explica també que en les últimes setmanes s’han suspès moltes de les trobades i en les que s’han aconseguit celebrar l’assistència ha estat molt pobre.

Concretament, el comunicat defensa que «hi ha algunes entitats que, o bé volen que les altres els treguin les castanyes del foc o simplement no han sabut entendre que aquesta taula era i havia de ser sempre apolítica, és a dir, gens partidista». En aquest sentit, l’Associació de Veïns La Unió, en declaracions a aquest mitjà, va assegurar que cap de les entitats ha tingut un interès polític i va remarcar que l’úncia discrepància que hi ha hagut en les diverses reunions ha estat la del centre de culte, del qual només estava a favor de la seva implantació al barri l’Associació de Veïns Sant Pere i Sant Pau.

Aquesta entitat veïnal va ser la impulsora de la comissió que agrupava l’Associació de Veïns La Unió, el Club Escola de Futbol Sant Pere i Sant Pau, el Club Bàsquet Sant Pere i Sant Pau, el Club de Rítmica Kalos, el Club Voleibol Sant Pere i Sant Pau, els Picapiedra Bikers i la Llar de Jubilats de Sant Pere i Sant Pau, però en el comunicat no assenyala a cap de les diferents entitats com la culpable de la falta de cohesió.

De fet, en aquesta primera reunió entre les diferents agrupacions de Sant Pere i Sant Pau es va decidir postposar la manifestació convocada pel dia 4 de novembre, amb la qual s’havia de reclamar les millores al barri, perquè des de la comissió no es volia que les demandes veïnals es veiessin barrejades amb cap moviment polític, ja que va coincidir amb l’època d’aldarulls i manifestacions a la ciutat de Tarragona com a resposta a la sentència de l’1 d’octubre. Aquest primer comunicat de la comissió d’entitats assegurava que s’anirien reunint amb l’objectiu d’anar recopilant les carències del barri i d’estar units per aconseguir que l’Ajuntament de Tarragona fes realitat els compromisos que havia adoptat l’anterior govern i que posés fil a l’agulla en les diferents millores que necessita Sant Pere i Sant Pau. De totes maneres, el missatge de l’Associació de Veïns Sant Pere i Sant Pau nega cap mena de cohesió, i afegeix que «d’aquesta manera, l’únic que s’aconsegueix és que tots els partits polítics, tant del govern com de l’oposició, surtin guanyant, en temps i en tranquil·litat. Pensaran que si les entitats no són capaces de posar-se d’acord entre elles per sumar forces pel seu propi barri, no ho farà ningú».

Finalment, l’Associació de Veïns Sant Pere i Sant Pau defensa en el comunicat que continuaran treballant pels veïns com han fet sempre, «en solitari i col·laborant amb moltes entitats del barri que, per nosaltres, sí que els preocupa Sant Pere i Sant Pau per sobre de qualsevol interès polític o personal».

tracking