Diari Més

Societat

L'Ajuntament de Tarragona sancionarà Buny amb una multa de només 400 euros

El regidor Xavier Puig qualifica l’acció de l’empresa de patinets elèctrics de campanya de publicitat agressiva

Alguns dels patinets elèctrics de la companyia Buny en període de prova aparcats ahir a la plaça Imperial Tarraco.

patinets, Buny, Imperial Tarraco, TarragonaOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La regidoria de Territori de l’Ajuntament de Tarragona multarà l’empresa de patinets elèctrics Buny amb una sanció de tan sols 400 euros després d’haver-li obert un expedient sancionador per ocupar la via pública sense autorització municipal. La companyia va cometre una infracció greu en incomplir l’article 26 del capítol 3 de l’Ordenança de Convivència Ciutadana i Ús dels Espais Públics de Tarragona, que fa referència a l’Ocupació dels espais públics i circulació i contempla una sanció per «dur a terme, sense autorització municipal, qualsevol activitat o ocupació de la via pública que incideixi en la seva utilització per a altres usos comuns».

Buny va realitzar una prova pilot per valorar quina reacció provocaria el servei de patinets elèctrics a Tarragona durant el mes passat. Més de 30 vehicles de mobilitat personal van ser els que els tarragonins i tarragonines van trobar i van poder utilitzar pels carrers de la ciutat, abans que el govern decidís prendre mesures legals contra la companyia espanyola.

El regidor de Territori, Xavier Puig, ha assegurat a Diari Més que es tracta d’una «campanya de publicitat agressiva, ja que els surt més a compte pagar la sanció que fer una campanya normal», i ha afegit que «no és una manera d’actuar gaire simpàtica ni de cara al govern ni de cara a les altres empreses interessades a operar a la ciutat i que estan fent les coses bé, no és la manera més correcta de procedir a l’hora de teixir confiances». Tot i això, Puig ha manifestat que el govern té previst reunir-se novament amb les diverses companyies de patinets elèctrics en una trobada a la qual també convocarà a Buny: «Volem fer una aposta per la mobilitat sostenible, ho veiem com una oportunitat i no com una amenaça», ha finalitzatPuig.

MÉS INFORMACIÓ

Buny activa els patinets elèctrics en proves davant el silenci del govern

tracking