Diari Més

Medi Ambient

Junts per Tarragona proposa ampliar el període d'accés dels gossos a les platges

A més de crear nous espais d'esbarjo i un Carnet de Tinença Cívica i Responsable

Dos gossos gaudint de la platja a Mont-roig.

Dos gossos gaudint de la platja a Mont-roig.Diari Més

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El grup municipal de Junts per Tarragona ha anunciat aquest dilluns una sèrie de propostes encaminades a millorar la convivència amb els animals de companyia. Entre elles hi ha la d'ampliar el període en el qual els animals poden anar a qualsevol de les platges de la ciutat, a més d'habilitar zones delimitades per a l’esbarjo d’animals durant tot l’any en determinades platges.

La consellera assegura que «la ciutat disposa d’un nombre insuficient de pipicans i no existeix cap can-espai», per la qual cosa proposa incrementar-los.Els can-espaissón zones àmplies on, en horaris determinats, els animals poden romandre sense lligar sempre que estiguin acompanyats, aexcepció dels animals potencialment perillosos. Aquests espais haurien de comptar amb un bon servei de neteja i manteniment i haurien de comptar ambfonts adaptades per animals, papereres, bancs i dispensadors de bosses per a la recollida d’excrements.

Des de la formació política, assenyalenla necessitat de crear el Carnet de Tinença Cívica i Responsable i ampliar les campanyes d'informació. «Es tractaria d'un tràmit gratuït adreçat a les persones amb animals de companyia que hagin censat els animals i que tinguin coneixement de l’ordenança», apuntala consellera.

«Cal fer de Tarragona una ciutat respectuosa i més amable amb els animalls», ha manifestat Vidal, que ha afegit quecal millorar «la gestió pel que fa a la protecció de les colònies de gats existents a la ciutat».

El grup municipal elevarà la proposta en el pròxim plenari municipal que es preveu que tingui lloc divendres dia 20 de desembre.

tracking