Diari Més

Infraestructures

Desbrossen el solar on s'ha de construir el Centre Obert

És el pas previ a l’inici de les obres de construcció del recinte penitenciari

Aspecte que ofereix el solar de Pont i Gol, un cop desbrossat.

Desbrossen el solar on s'ha de construir el Centre ObertGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les tasques de desbrossament del solar on s’ha de construir el Centre Penitenciari Obert (CPO) ja han conclòs. Aquest és el primer pas abans que arribin els arqueòlegs per comprovar la més que probable inexistència de restes arqueològiques per, posteriorment, iniciar el moviment de terres i començar la construcció de l’edifici de l’avinguda Pont i Gol. La Generalitat va informar fa unes setmanes que l’execució del projecte, que contempla l’adequació del terreny, començaria el mes de novembre.

El projecte compta amb el rebuig de l’Associació de Veïns Parc del Francolí, que s’oposa al fet que al seu barri obri un centre destinat a persones condemnades per la Justícia que gaudeixen del tercer grau. Segons els veïns, la presència del CPO farà augmentar la sensació d’inseguretat actualment existent en aquesta zona de la ciutat de Tarragona.

El projecte del Centre Penitenciari Obert està pressupostat en 9 milions d’euros i la seva obertura implicarà el tancament de l’antiga presó de l’avinguda Argentina, que en l’actualitat acull persones que compleixen el tercer grau judicial. Segons va informar l’administració catalana, l’aprofitament urbanístic del solar que ocupa l’antiga presó, d’11.000 metres quadrats, contribuirà al finançament de la futura Ciutat Judicial de Tarragona, un projecte del qual fa anys que se’n parla. De fet, el CPO estarà integrat en el futur edifici judicial, del qual no existeix cap calendari i que encara trigarà uns anys en convertir-se en una realitat.

tracking