Diari Més

Teatre

Tornavís Teatre, 10 anys 10 accions teatrals

Tornavís està molt vinculat a moviments populars i col·lectius diversos de la ciutat

Imatge d'alguns dels membres de Tornavís Teatre.

Tornavís Teatre, 10 anys 10 accions teatralsCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El passat dissabte dia 7 de desembre els membres de Tornavís Teatre van preparar un vermut teatralitzat per anunciar els actes que duran a terme aquest 10è aniversari. Els actors i actrius de la companyia van presentar el públic assistent 10 tastets de les representacions que fins ara han dut a la Mostra de Teatre Jove de Tarragona. Després un pastís va mostrar la sorpresa de l'aniversari: les 10 accions teatrals que faran durant el 2020. Tornavís està molt vinculat a moviments populars i col·lectius diversos de la ciutat.

Per aquest motiu, agafaran el 10è aniversari com una excusa per seguir fent xarxa amb aquests col·lectius de la ciutat i crear noves sinèrgies amb d’altres; les 10 accions que realitzaran responen a 10 temàtiques socials. Aquestes temàtiques són el racisme, la llibertat d'expressió, el gènere, la llengua catalana, el dret a l'habitatge, la salut mental, la qualitat de l'aire, els murs, el conflicte sahrauí i portar el teatre als barris. Cada tema tindrà relació amb alguna entitat de la ciutat que impulsi i/o defensi aquella causa. També van anunciar que a l'abril faran un cap de setmana de celebració on es parlarà del teatre social.

Qui són els de Tornavís Teatre?

Tornavís Teatre va ser fundat el curs 2009-2010 per un grup de joves provinents del grup de teatre de l’Institut Martí i Franquès de Tarragona, Vis de Vanadi, que volien seguir fent teatre. És un grup actiu dins la cultura teatral de Tarragona prenent part en molts dels moviments culturals i populars que se celebren. Des del primer any moltes entitats van demanar al grup col·laboracions o ambientar teatralment diades o actes importants de la ciutat. Moltes d’aquestes actuacions han tingut un caràcter crític que ha anat perfilant el tarannà del grup fins el punt que l’esperit crític i les temàtiques de caràcter social s'han tornat un dels emblemes de la companyia.

tracking