Diari Més

Dia de la Constitució

La concentració convocada per SCC a la plaça de la Constitució de Bonavista reuneix unes 200 persones

La convocatòria festiva tenia el suport de Cs, PP, PSC i Vox

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Unes 200 persones s'han concentrat aquest divendres 6 de desembre a la plaça de la Constitució del barri tarragoní de Bonavista. Ambient distès i festiu, amb música i vermut, en aquest acte d'homenatge a la Constitució espanyola, organitzat per Societat Civil Catalana.

El president de SCC a la demarcació, Salvador Caamaño, ha recordat que fa 37 anys es va inaugurar aquesta plaça -una de les poques que conserva aquest nom, segons ha dit-, i que ara és «impensable» trobar l'esperit de «concòrdia» que aleshores imperava entre polítics. «Això és el que reivindiquem», ha etzibat, entre nombroses banderes espanyoles i algunes senyeres onejant.

L'acte, amb presència de regidors muniicpals dels partits constitucionalistes -PSC, Cs i PP- ha culminat amb l'himne d'Espanya. La concentració també tenia el suport públic del partit de la ultradreta, Vox.

Paradetes diverses, vermut acompanyat de pernil serrà i música per ballar. Ambient festiu i sense cap tipus d'incident en l'acte commemoratiu celebrat a Bonavista. És el tercer any que Societat Civil Catalana escull aquest barri tarragoní per celebrar-hi el tradicional acte d'homenatge a la Constitució espanyola.

A la mateixa hora, al Mercadal de Reus, s'ha dut a terme una acció contrària a la Constitució. Com en molts altres punts del país, s'ha cremat una imatge de la Constitució feta de cartró, acompanyada d'una bandera espanyola. Diverses persones han afegit a la foguera còpies de la portada de la Carta Magna.

Assistents a l'acte d'homenatge a la Constitució espanyola al barri tarragoní de Bonavista, organitzat per Societat Civil Catalana.

La concentració convocada per SCC a la plaça de la Constitució de Bonavista reuneix unes 200 personesACN

tracking