Diari Més

Patrimoni

Ricomà assegura que l'informe sobre el patrimoni no es va rebre oficialment fins aquesta setmana

L’alcalde ha explicat que s'analitzarà perquè no sabia de l'existència del document

Pla general de la grada de l'amfiteatre romà, a Tarragona.

romà, amfiteatre, estudi, Tarragona, anàlisiACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, acompanyat pel conseller de Patrimoni, Hermán Pinedo, han comparegut perexplicar que l'informe encarregat per la Generalitat de Catalunya sobre l'estat del patrimoni de la ciutat no es va rebre oficialment fins aquesta setmana. L'Agència Catalana de Notícies (ACN) ha avançat avui quela Direcció General de Patrimoni de la Generalitat va enviar el 29 de març dit document, ons'alertava del deteriorament de l'amfiteatre.

Segons l'ACN, tant l'anterior consellera de Patrimoni, Begoña Floria, com l'actualequip de govern (ERC i En Comú Podem) asseguraven no haver vist mai el document.

Per aquest motiu, l’alcalde ha explicat que s'analitzarà internament perquè, si a nivell tècnic municipal es tenia coneixement de l'existència d'aquest informe des del mes de març, no se n’havia donat compte.

En conèixer l'existència i l'abast de l'informe, l'Ajuntament de Tarragona es va reunir amb Patrimoni Cultural de la Generalitat i van acordar tornar-ho a fer latercera setmana de desembre. Les dues administacions buscaran «línies de cooperació, tant per a l’amfiteatre com per a la resta dels monuments» i haafegit «per nosaltres la cura del patrimoni és importantíssima, és per això que farem possible la inversió necessària que els últims anys no hi ha hagut»

tracking