Diari Més

Societat

La fragata de l'Armada 'Blas de Lezo' arriba al Port de Tarragona

Realitzarà escala a la ciutat amb jornades de portes obertes els dies 9 i 10 de desembre

Imatge de la fragata 'Blas de Lezo'

La fragata de l'Armada 'Blas de Lezo' arriba al Port de TarragonaArmada Espanyola

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La fragata «BlasdeLezo» té previst realitzar escala a Tarragona el dia 9 de desembre. Després de la seva integració en l'Agrupació Naval Permanent de l'OTAN número 2 (SNMG-2), torna a Espanya després d'estar desplegada pel Mediterrani des del 21 de setembre al 21 de novembre, i integrada en el Grup de Combat Naval del portaavions francès «Charlesde Gaulle», des del 25 de novembre al 6 de desembre.

Durant la seva estada el vaixell, atracatal MarinaPortTarraco, oferirà jornades de portes obertes al públic, el dilluns 9 d'11:00 ha14:00 hi de15:00 ha18:00 h, i el dimarts 10 de10:00 ha14:00 hi de15:00 ha18:00 h.

Aquesta serà la primera vegada que la fragata «BlasdeLezo» recali en el port català.

Sobre la fragata «BlasdeLezo»

La fragata «BlasdeLezo» és la tercera de les cinc fragates de la classe «AlvarodeBazán» (F-100), que formen part de la 31a Esquadrilla de Superfície, a la qual també pertanyen els vaixells d'aprovisionament per al combat (BAC) «Patiño» i «Cantàbria». Va ser lliurada a l'Armada el desembre de 2004. Compta amb una eslora de 147 metres, una màniga de 18,6 metres, i un desplaçament superior a les 5.800 tones. Té la seva base a l'Arsenal de Ferrol i la seva dotació embarcada és de 201 persones.

Les fragatesmultipropòsitF-100 es consideren unes de les millors escortes del món, destacant la seva capacitat antiaèria i de comandament i control, així com vaixell de comandament. Per a això disposa del Sistema de CombatAEGISque al costat del radar multifuncióSPY1-D associat, li proporcionen una gran capacitat de detecció, fins i tot en aigües costaneres, així com la potència de foc necessària.

Aquesta fragata rep el seu nom del tinent generalDonBlasdeLezoiOlavarrieta, heroi de la batalla de Cartagena d'Índies i un dels més il·lustres oficials navals de la història d'Espanya. És el cinquè vaixell en la història de l'Armada amb aquest nom.

El vaixell va ser construït en les drassanes deNavantiaa Ferrol i lliurat a l'Armadael desembrede 2004.

tracking