Diari Més

Societat

L'himne feminista 'El violador ets tu' arriba a Tarragona

Consisteix en un ball amb els ulls embenats i el cant d’un seguit de lemes contra la violència masclista

La performance de protesta s'ha dut a terme en molts països.

L'himne feminista 'El violador ets tu' arriba a TarragonaEfe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El col·lectiu feminista xilè Las Tesis ha viralitzat darrerament una performance que consisteix en un ball amb els ulls embenats i el cant d’un seguit de lemes contra la violència masclista. Aquest acte, que ja s’ha repetit en diversos països del món, especialment a l’Amèrica del Sud, es farà també a Tarragona aquest dissabte 7 de desembre a les 18 hores al Balcó del Mediterrani.

Per a fer-lo, les organitzadores han convocat «a dones i dissidències» i han demanat que qui hi vagi dugui roba a lliure elecció i una bena per tapar-se els ulls.

Durant la cançó, les feministes criden que «el patriarcat és un jutge que ens jutja en néixer i el nostre càstig és la violència que no veus». Protesten contra la «impunitat» dels violadors i, per aquest motiu, diuen: «I la culpa no era meva, ni on era, ni com vestia. El violador eres tu». I destaca: «Els jutges, l’Estat, el president».

La performance s’ha fet, a més de Xile, a Alenanya, França, Colòmbia, República Dominicana o Mèxic, entre d’altres, i aquesta setmana també s’ha repetit a Barcelona, davant de l’Arc de Triomf. Tot plegat, un clam contra els feminicidis que parteix de les protestes xilenes.

tracking