Diari Més

Patrimoni

Tarraco reviu els monuments per celebrar la declaració de la Unesco

El Museu d’Història i el Museu Nacional Arqueològic de Tarragona van programar diverses accions gratuïtes

El mirador de l'Amfiteatre, únic sector del monument obert al públic, va acollir una activitat de recreació del món de la gladiatura.

Tarraco reviu els monuments per celebrar la declaració de la UnescoGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Tarragona va celebrar ahir diumenge el dinové aniversari de la declaració del conjunt de Tarraco com a Patrimoni Mundial per la Unesco, en la reunió anual que va tenir lloc a la ciutat australiana de Cairns, localitzada a la Gran Barrera de Corall. El reconeixement de la Tarragona romana a escala internacional va suposar un avanç en la recuperació del patrimoni de la ciutat i, de manera molt especial, de la conscienciació dels tarragonins de la gran importància del llegat deixat pels romans. Amb motiu de l’aniversari, el Museu d’Història i el Museu Nacional Arqueològic de Tarragona (MNAT) va organitzar activitats per recordar l’esdeveniment i introduir els assistents en les característiques d’aquest període històric.

El Circ, el Passeig Arqueològic, el Pretori i l’Amfiteatre, monuments que depenen de l’Ajuntament, van ser escenari de propostes gratuïtes en les quals es van oferir detalls de la vida dels legionaris i dels gladiadors, de la importància dels sacerdots en la societat romana, dels rituals o de com actuaven els funcionaris i els alcaldes a Tarragona.

Per la seva banda, el MNAT va oferir una jornada de portes obertes al Tinglado 4, on es pot visitar l’exposició Tarraco, una síntesi de les principals peces del museu mentre es fan obres a la seu de la plaça del Rei, a la Necròpolis Paleocristiana, a la Vil·la romana dels Munts i al conjunt monumental de Centcelles.

El mirador de l’Amfiteatre, únic espai accessible del monument mentre no es duen a termes les obres de consolidació, va acollir més d’un centenar de persones en les dues sessions que va fer el grup de recreació històrica Jano. Els assistents van rebre informació sobre les característiques del món de la gladiatura, de les armes i estris que empraven els combatents en les lluites, de com es preparaven i del fet que el seu manteniment resultava car als preparadors i, per tant, que eren pocs els que morien a l’arena. També va sorprendre saber que existia la figura de la gladiadora, que també va estar representada en la recreació de Jano ahir a l’Amfiteatre.

tracking