Diari Més

La Fira de l'Oli de Siurana tanca amb «satisfacció» l'edició més nombrosa

La Cooperativa Agrícola de Garcia va tornar després d’una absència de sis anys i el seu president va assegurar que «hi serem la pròxima edició»

Un dels vint punts de venda d'oli de Siurana, ahir al matí a la plaça Corsini.

La Fira de l'Oli de Siurana tanca amb «satisfacció» l'edició més nombrosaGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La dinovena Fira de l’Oli Nou de la DOP Siurana de Tarragona va tancar ahir diumenge amb «satisfacció» per part del Consell Regulador i de les cooperatives que hi van participar. Josep Sicart, president de la Cooperativa Agrícola de Garcia, va comentar a aquesta redacció que «feia sis anys que no veníem i l’any vinent tornarem». Sicart va lamentar que l’organització no els va incloure en els tríptics promocionals «i ens va posar en una cantonada amb menys circulació de persones, però ens vam queixar i ens han escoltat». El president de l’entitat va dir que les vendes van anar «força bé».

Per la seva banda, Josep Maria Salvat, president de la Cooperativa de Constantí, va afirmar que la fira «ha anat molt bé i a Tarragona tenim clients fidels al nostre oli que repeteixen tots els anys». «També n’hi ha que els agrada canviar», va dir Salvat, qui va afirmar que «el clima ha acompanyat» i «estem molt contents». Aquesta cooperativa ha produït enguany «prop de 800.000 quilos d’oliva».

En termes similars es va expressar Montserrat Masdeu, de la Cooperativa de la Bisbal de Falset. «Ha anat molt bé, tot i que aquest any hi ha sis cooperatives més que el 2018, la qual cosa vol dir que les vendes es reparteixen més». Masdeu va remarcar que fires com la de Tarragona «et donen a conèixer i fomenten el consum de l’oli de la DOP Siurana». A més, «en aquesta edició el bon temps ens ha acompanyat, la qual cosa ha fet que vingués molta gent a la fira». Montserrat Gelonch, responsable de comunicació del Consell Regulador, va destacar que la fira d’enguany «ha crescut pel que fa al nombre de cooperatives participants, 20 de les 32 de la DOP, i l’afluència de persones ha estat major que altres anys». Gelonch va remarcar que les persones que es van acostar a la fira van participar «en les activitats». La responsable de comunicació va afegir que «l’objectiu de la fira és vendre, però també per difondre la cultura de l’oli del nostre territori». El 2018 es van vendre 34.800 litres i Gelonch espera que «s’hagi superat aquesta xifra».

tracking