Diari Més

Política

Junts per Tarragona insta a l'equip de govern a reobrir a la ciutadania la Ciutat Residencial

Proposa crear una oficina per fer tràmits, una altra de la Guàrdia Urbana o un nou aparcament

Estat de la Ciutat Residencial de Tarragona.

Ciutat Residencial, TarragonaCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Junts per Tarragona reclama a l’equip de govern que reobri a la ciutadania la Ciutat Residencial. «Cal dignificar-la i obrir-la, d’una vegada per totes, a la ciutadania», ha manifestat la consellera de la formació, Elvira Vidal. L’espai fa vuit anys que està tancat i ha patit els efectes de la degradació.

«Mentre l’àrea de Llevant pateix una enorme mancança de serveis públics, tenim un espai de 14 hectàrees tancat», ha afirmat Vidal. En aquest sentit, el grup municipal proposa elaborar un estudi «que determini les necessitats en matèria d’equipaments públics i, posteriorment, un projecte amb coordinació amb la Generalitat i amb un procés de participació ciutadana».

Des de Junts per Tarragona proposen «ubicar serveis municipals que el veïnat fa anys que reclama». Entre una oficina que realitzi les funcions de l’Oficina Municipal d’Atenció a la Ciutadania (OMAC) i una altra de la Guàrdia Urbana. A més a més de crear un aparcament i un centre d’interpretació de la natura, tallers i horts urbans.

La regidora de Junts creu que s’«hauria d’iniciar la negociació per tal de reobrir, el més aviat possible, la Ciutat Residencial i destinar-la a usos públics que millorin la qualitat de vida de la ciutadania». La proposta s’elevarà al pròxim plenari municipal mitjançant una moció.

La Ciutat Residencial es va crear en el marc de l’obra sindical d’Educació i Descans de la dictadura franquista i les extenses instal·lacions acollien famílies que venien a passar les vacances d’estiu. L’any 1980 va passar a mans de la Generalitat de Catalunya i el govern català va tornar a inaugurar l’equipament dos anys i mig després. La Generalitat va decidir tancar les instal·lacions l’any 2011 davant les grans pèrdues que ocasionava. Actualment, l’equipament resta tancat i amb un estat de degradació elevat.

tracking