Diari Més

Policial

Investiguen un veí de Tarragona per espoliar un jaciment de Saragossa

L'home tenia al seu domicili sis armes de foc antigues i 139 objectes de ceràmica i cristall d'època romana

Imatge d'algunes de les peces de ceràmica espoliades.

ceràmica, tarragona, guardia civil, sepronaCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un veí de Tarragona està sent investigat pelServei de Protecció de la Naturalesa (Seprona)de la Guàrdia Civil per l'espoli d'un jaciment arqueològic a Maella(Saragossa). De moment, li han pres declaració per esclarir els fets.

La Guàrdia Civil va descobrir a finals d'agost, en un conegut portal d'Internet dedicada a la venda d'objectes, una col·lecció de peces arqueològiques susceptibles d'estar catalogades com a patrimoni històric i adquirides il·legalment o espoliades d'algun jaciment. Es va iniciar una investigació que tindria com a objectiu conèixer l'origen i la tinença de les peces.

La Guàrdia Civil va localitzar l'anunciant, el qual va permetre que els agents entressin al domicili per veure la col·lecció. Durant el registre es van localitzar sis armes de foc antigues, les quals no disposaven de cap tipus de documentació. Aquestes van ser intervingudes i dipositades en la Intervenció d'Arma i Explosius de la Guàrdia Civil, a fi de determinar el seu origen i situació legal.

També es van localitzar 139 peces arqueològiques de ceràmica i cristall, totes elles de l'època romana. Els articles vanquedar a disposició judicial a l'espera de la seva valoració i catalogació per part de tècnics de cultura del Govern d'Aragó.

Un cop valorats, el Gabinet de Cultura del Govern d'Aragó va alertar que les peces pertanyien al jaciment arqueològicTossalGortde Maella(Saragossa). L'home ha prestat declaració com investigat i ha estat posat a disposició del jutjat en funcions de guàrdia de Tarragona.

tracking