Diari Més

Conflicte

Heredia demana que es compleixi la regulació del mercadet o que tanqui

«Seguiré lluitant fins al moment que se solucioni el tema perquè sé que tinc la raó»

El mercadet de Bonavista dels diumenges congrega prop d'un milers de parades.

Heredia demana que es compleixi la regulació del mercadet o que tanquiCristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El conflicte que des de fa anys enfronta el propietari d’un establiment de Bonavista amb Espimsa i el govern de la ciutat ha escrit un nou capítol. Juan Antonio Heredia, que en diverses ocasions ha portat la problemàtica al Saló de Plens de l’Ajuntament, presentarà aquesta setmana una demanda davant del Contenciós número 1 en la que «sol·licito que es reguli el funcionament del mercadet de Bonavista, que es compleixi l’ordenança, o en cas contrari que es tanqui». A més, també exigeix el compliment «del Pla d’Autoprotecció, que el passat mes de gener va obtenir l’avaluació de favorable i que està penjat a la plataforma Hermes». Espimsa «segueix sense aplicar el Pla d’Autoprotecció», va dir, per afegir que «el mercadet funciona de manera irregular».

Heredia, qui manté diferents litigis amb Espimsa i amb l’Ajuntament de Tarragona, va manifestar a aquesta redacció que «seguiré lluitant fins al moment que se solucioni el tema perquè sé que tinc la raó». Heredia va afirmar que, «amb la documentació que presento per argumentar la necessitat que es compleixi l’ordenança municipal o que, en cas contrari, es tanqui el mercadet, el jutge acceptarà el cas». El ple de l’Ajuntament de Tarragona, en sessió ordinària de 7 de febrer del 2017, va acordar aprovar inicialment l’ordenança reguladora de la venda no sedentària al municipi de Tarragona. Segons Heredia, «el seus continguts no es respecten, perquè no es compleixen els vials per als vehicles d’emergència, molta gent treballa sense tenir la corresponent targeta que autoritza a fer-ho, els paradistes no recullen tots els residus que generen, no hi ha els punts de llum i aigua que caldrien ni s’han posat els mitjans higiènics».

Heredia es va enfrontar als anteriors caps d’Espimsa i al govern municipal que va presidir l’alcalde Josep Fèlix Ballesteros, i confia que els responsables actuals «tinguin presents les demandes que faig». En aquest context, va apuntar que «la solució és política, perquè es tracta de fer complir l’ordenança, però, de moment, el govern actual m’està decebent».

Segons Heredia, l’incompliment més greu fa referència «als vials que han d’estar a disposició dels vehicles d’emergències per si aquests han d’actuar, però no es mantenen els metres que han de tenir». «Aquest fet pot resultar ser molt greu si és necessari evacuar els milers de persones que els diumenges es concentren al mercadet», va dir.

tracking