Diari Més

Política

Neix Centrats pel Canvi, que creu en una Catalunya constitucionalista

El president de la plataforma, Hèctor Àlvarez, va presentar el projecte ahir a la Cambra de Comerç

Instant de la presentació de la plataforma ahir a la Cambra.

Neix Centrats pel Canvi, que creu en una Catalunya constitucionalistaOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Hèctor Àlvarez, el president de Centrats pel Canvi, i Eva Parera, regidora a l’Ajuntament de Barcelona per Barcelona pel Canvi, el partit de Manuel Valls, van presentar ahir a la Cambra de Comerç de Tarragona aquesta plataforma, que busca ser l’alternativa a tota aquella gent que creu en una Catalunya dins Espanya i el marc constitucional i que no es veu representada pels actuals partits unionistes.

Així ho va explicar Àlvarez, ex-militant de Convergència i Unió, que va remarcar que no estan constiuïts com a partit sinó que és una «plataforma d’elaboració teòrica, d’acció i organització, que vol generar un espai en el qual s’hi pugui afegir i col·laborar la gent que pensi que cal promoure el constitucionalisme català».

Àlvarez va defensar que la plataforma es basa en què «Catalunya es pot desenvolupar plenament dintre de l’Estat espanyol i creiem que entendre-ho d’aquesta manera és imprescindible per desfer l’entortrellament en què estem posats, en aquesta situació de bloqueig, perquè es vol un referèndum que no es farà i mentrestant això genera, amb unes expectatives que són irreals, frustració a la població».

Centrats pel Canvi ja està estès per tot el territori català i ja disposen de simpatitzants, regidors en exercici, gent que va encapçalar candidatures a la província de Tarragona sota la marca de Centrats així com representants i militants de partits polítics com el PP o Ciutadans que, segons Àlvarez, «troben que els seus partits no estan donant resposta que volen organitzar-se».

Des de Centrats pel Canvi estan esperant que algun partit es presenti a unes eleccions amb aquest perfil ideari per donar-li tot el suport, mentre que la intenció no és que la mateixa plataforma esdevingui un partit polític.

Parera, de Barcelona pel Canvi

Parera va ser invitada per la plataforma per a clausurar l’acte. La regidora de l’Ajuntament de Barcelona va explicar que han seguit molt de prop aquest projecte «perquè el gruix dels seus impulsors, en gran part, havien estat donant suport a Valls i creiem que el pensament que tenen és el que fa falta a Catalunya».

Parera va assegurar que estan «valorant com ampliar el partit i com implantar-nos a Tarragona perquè veiem que tenim molts simpatitzants d’aquí, molts d’ells que vénen d’aquesta plataforma i podria ser bona una col·laboració entre el nostre partit i Centrats pel Canvi per consolidar el projecte que tenim, però encara hem de veure què fem i què decidim i si ens presentem o no a unes autonòmiques».

tracking