Diari Més

Comerç

L'Ajuntament de Tarragona estudia externalitzar la festa de Cap d'Any d'enguany

La ciutat no comptarà amb una pista de gel al centre aquest Nadal

Imatge de la plaça Corsini, plena de gom a gom, durant les campanades del carilló.

plaça Corsini, carilló, cap d'anyCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Tarragona enguany no tindrà pista de gel al centrei tan sols quedarà la que col·loca una empresa privada al centre comercial de Les Gavarres.La consellera de Comerç, María José López,ha explicat que el departament de Festes està estudiant externalitzar la festa de Cap d'Any perquè no disposen de prou personal per organitzar-la. Així, doncs, es desconeix a l'espera de concretar detalls sobre si aquesta es mantindrà a la plaça Corsini, on es va recuperar l'any passat, o es farà en un altre lloc.

L'encesa de l'enllumenat als carrers donarà el tret de sortida divendres a la campanya nadalenca a Tarragona, que enguany s'ha batejat amb l'eslògan Arrodonim el Nadal. Amb un pressupost de 215.000 euros, s'han programat gairebé 120 propostes per fomentar les compres al centre de la ciutat durant tot el Nadal. A partir del 6 de desembre començaran a fer-se actuacions infantils i jocs i el dia 13 arrencarà la sisena edició del Nadal Musical, impulsat pels empresaris, i que preveu 31 actuacions als carrers.

Fins a 75 espais de la ciutat lluiran més de 800 motius nadalencs diferents. La il·luminació es mantindrà fins el 6 de gener. A banda se celebraran la Fira de l'Oli Siurana i la Fira d'Artesania.

«Pretenem que hi hagi una dinamització constant perquè la gent, tant la d'aquí com la de fora, passegi i gaudeixi de la ciutat i faci les seves compres a Tarragona», ha indicat María José López, consellera de Comerç. Per facilitar les compres, les botigues podran oferir tiquets d'aparcament gratuït en alguns pàrquings municipals.

Black Friday

L'Associació de Comerciants Via T de Tarragona ha decidit tornar a fer descomptes pel Black Friday tot i admetre que és una campanya que els perjudica. Els botiguers justifiquen que quedar-se'n al marge encara podria tenir efectes més negatius, pel fet que els consumidors anirien a comprar a altres indrets i que podrien donar una imatge negativa entre la ciutadania. Per aquest motiu, els empresaris de La Via T faran descomptes entre divendres i diumenge que ve.

«Perjudica però t'hi has de posar perquè constantment el comerç està canviant», ha assegurat Judith Sentís, dinamitzadora de La Via T. Sentís ha explicat que actualment «no es respecten els períodes de rebaixes» perquè les grans firmes fan ofertes a meitat de temporada. «El petit comerciant s'està ofegant, però si no hi entres et quedes exclòs», ha assenyalat. En la seva opinió, pel Black Friday els botiguers no cal que facin ofertes tan potents com les de les grans superfícies, sinó que n'hi pot haver prou amb destacar un producte en concret o incentivar les vendes d'articles que tenen menys sortida al mercat. Un altre dels factors que acusen els botiguers és la venda online. «Internet ens està fent molt mal», ha afirmat la representant dels empresaris.

Els petits comerços de Tarragona celebraran el Black Friday entre divendres 29 i diumenge 1 de desembre. Per incentivar la dinamització de la ciutat han preparat uns tallers musicals i de ball, a més d'atraccions infantils a la plaça Verdaguer.

tracking