Diari Més

Política

Junts per Tarragona reclama restaurar i donar ús a la Quinta de Sant Rafael

El grup municipal aposta per incloure una partida als propers pressupostos per dignificar l'edifici modernista

La Quinta de Sant Rafael es va aixecar l'any 1912.

Quinta de Sant Rafael, parc ciutat, tarragona, edifici modernisme, modernistaCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Junts per Tarragona ha reclamat aquest dimarts restaurar i donar ús a la Casa Puig i Valls de la Quinta de Sant Rafael. El seu portaveu, Dídac Nadal, ha indicat que «fa massa anys que aquest edifici modernista es troba en un estat d’abandonament».

Nadal ha recordat que l’any 2011 es va aprovar un projecte de restauració de l’immoble «sobre el qual no n’hem sabut mai més res». Per aquest motiu demanen que els pressupostos de l'any vinent comptin amb una partidaper dignificar l'equipament i el Parc de la Ciutat.

La Quinta de Sant Rafael és un edifici modernista catalogat. La casa es va aixecar l’any 1912 i va ser dissenyada per l’arquitecte Juli Maria Fossas. El primer propietari va ser Marià Puig i Valls, qui va bastir la residència perquè s'hi guarís el seu germà Rafael, un reconegut enginyer forestal. L'edifici disposa de planta baixa i un pis, més una torre poligonal inscrita al lateral de la casa, que funcionava com a mirador, i una altra torre posterior guarnida amb ceràmiques blanques i blaves.

tracking