Diari Més

Economia

Els rècords en tràfic de petroli i cereals impulsen el Port de Tarragona

Les instal·lacions creixen un 4,5% durant els deu primers mesos de l'any

Procés de descàrrega de gra d'un vaixell al Port de Tarragona.

Port TarragonaACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Port de Tarragona ha tancat l'octubre amb un tràfic acumulat enguany de 27,8 milions de tones, un 4,5% més respecte els deu primers mesos del 2018. Segons informa l'Autoritat Portuària, aquests resultats positius es deuen al bon comportament del cru de petroli, la benzina, els gasos energètics i eles cereals i pinsos, que registren xifres absolutes de rècord. Aquestes mercaderies, juntament amb la sal comuna, ja van tocar sostre al setembre i ara tornen a presentar els millors resultats de la sèrie històrica, segons la institució.

El tràfic acumulat de cru de petroli ha estat de 8,27 milions de tones a l'octubre, 551.000 tones més respecte fa un any -un increment del 7,1%. Aquest bon comportament també s’observa en la benzina, que presenta gairebé un milió de tones més que l'octubre del 2018, la qual cosa representa un increment de més del 700%. Respecte l'octubre del 2018 els gasos energètics han crescut un 20,3% i la sal comuna, un 4,5%.

Els cereals i pinsos també impulsen els resultats de tràfic acumulat fins a l'octubre. Aquesta mercaderia ha tancat el millor mes d’octubre de la sèrie -des del 2004- amb 3,33 milions de tones acumulades i un increment del 5,6% respecte ara fa un any. També va a l'alça el tràfic de vehicles, que a final d'octubre se situava en 173.995 unitats, un 10,5% més que un any enrere.

Deu països concentren dues terceres parts del tràfic

El 62% del tràfic marítim acumulat fins a l'octubre al port de Tarragona, 17,2 milions de tones, es concentra en deu països del món. Al podi hi ha l'estat espanyol, amb 3,01 milions de tones i un 10,8% de quota; Rússia, amb 2,99 milions de tones i també un 10,8% de pes, i els Estats Units, amb un tràfic de 2,43 milions de tones i un 8,8%. La resta de països amb més tràfic són Algèria, Líbia, Angola, Ucraïna, el Brasil, Itàlia i el Regne Unit.

tracking