Diari Més

Judicial

Suspenen el judici contra dos acusats d'abusar sexualment d'una menor a Tarragona

Els processats s'enfronten a penes de fins a dotze anys de presó

El judici se celebrarà aquest divendres a la Secció Segona de l'Audiència de Tarragona.

Audiència de TarragonaACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'Audiència de Tarragona ha suspès el judici que s'havia de fer aquest dilluns i dimarts contra dos individus de 34 anys acusats d'abusar sexualment d'una menor a qui prèviament havien convidat a fumar porros. La malaltia d'una de les advocades ha obligat a ajornar la vista fins a mitjan febrer. La fiscalia demana per als dos individus penes de deu i dotze anys de presó, respectivament, així com el pagament d'una indemnització de 12.000 euros a la víctima, que en el moment dels fets havia fugit d'un centre de menors. Segons la fiscalia, els dos processats hi van mantenir relacions sexuals tot i que sabien que només tenia tretze anys.

Els processats van conèixer la noia el 15 d'agost del 2015 al barri de Campclar i ella els va explicar que s'havia escapat del centre de menors i que no tenia cap lloc on passar la nit, segons l'escrit d'acusació.

Els processats, juntament amb una tercera persona no identificada, van anar al domicili d'un d'ells al barri de Bonavista. En aquest pis la van convidar a fumar porros i, durant la nit, tots tres hi van mantenir relacions sexuals amb penetració. Segons assenyala l'escrit de la fiscalia, tot i que la menor va consentir les relacions, els processats sabien que tenia tretze anys.

El 16 d'agost al matí els acusats van portar la menor en cotxe al barri de Campclar. Allà, en un edifici no identificat però situat a prop de la comissaria dels Mossos, la menor va tornar a mantenir relacions sexuals amb un dels acusats de forma consentida. El mateix dia, la noia va patir una altra agressió sexual per part d'altres persones per les quals hi ha obert un altre procediment judicial.

Com a conseqüència dels fets, la menor va patir lesions físiques i psíquiques. Prèviament, ja presentava un trastorn de la personalitat i antecedents per trastorn depressiu i ansiós i simptomatologia psicòtica, motiu pel qual rebia tractament des de petita i havia estat ingressada en un centre psiquiàtric.

La fiscalia acusa els dos processats d'un suposat delicte d'abús sexual a una menor de setze anys. Per al primer demana dotze anys de presó i deu anys més de llibertat vigilada, a més de la prohibició de comunicació i d'aproximació a menys de 500 metres de la menor durant 20 anys. Per al segon, la petició és de deu anys de presó -s'aplica l'atenuant de retard mental-, deu de llibertat vigilada i prohibició de comunicació i aproximació durant divuit anys. A més, el ministeri públic demana que indemnitzin la noia amb 12.000 euros de forma conjunta.

Després de la suspensió d'aquest dilluns, el cas està previst que arribi a judici els dies 17 i 18 de febrer de l'any vinent a la secció segona de l'Audiència de Tarragona.

tracking