Diari Més

Laboral

Els treballadors de Tempo ajornen la vaga després de cobrar els sous

Donat que no tenen garantit l’ingrès de la nòmina, preveuen convocar altre cop el 9 de desembre

Una quinzena es va reunir ahir a les portes de la Diputació.

Tempo paga el sou del mes d'octubre però la plantilla manté la vagaOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El comitè d’empresa tarragoní de Tempo Facility Services, una empresa de neteja, va decidir ahir ajornar la vaga indefinida prevista a partir d’avui. Així ho va fer saber Manolo Carmona, president del comitè, que va destacar que «com que divendres ja es va pagar i avui ha cobrat la resta, alguns s’han fet enrere».

La vaga, però, no s’anul·la. «Volem resultats forts» de la convocatòria, diu Carmona, i per aquest motiu la nova data serà el 9 de desembre. I és que temen que els endarreriments constants en el pagament dels salaris –que denuncien que es produeixen des de fa més d’un any– afecti no només l’abonament de la nòmina del mes de desembre, sinó també la paga extra de Nadal.

El passat divendres, els representants dels treballadors, l’empresa i dels clients –ajuntaments, Generalitat i Diputació– van reunir-se en una mediació. Aquest cop, l’empresa sí que es va presentar i va explicar que ja estava començant a pagar les nòmines, això sí, tres setmanes més tard del que fixa el conveni laboral.

A banda de reivindicar cobrar a temps, la vaga també havia de servir per pressionar perquè s’abonessin les quitances que encara es devien a diversos extreballadors, així com reclamar a les administracions que tenen adjudicat el servei de la neteja a aquesta empresa que rescindissin el contracte i tornessin a cobrir el concurs. «Les institucions ens diuen que volen ajudarnos», assenyala Carmona, però la situació, de moment, «és la mateixa», davant la manca de garantia de pagament.

Tempo té adjudicat el servei de neteja dels equipaments de la Diputació de Tarragona, els casals de la gent gran de la Generalitat, així com els ajuntaments d’Altafulla, la Canonja, Salou, els Pallaresos i la Pobla de Mafumet. Si s’hagués produït la vaga, les institucions havien reclamat uns serveis mínims del 50% a les escoles i del 30% als edificis de les institucions.

tracking