Diari Més

Barris

Els serens de l'Associació de Veïns Catedral ja vigilen els carrers de la Part Alta

Reforcen l’entrada de l’edifici medieval municipal del carrer Riudecols perquè havia estat ocupat

Imatge de l'edifici medieval municipal.

Els serens de l'Associació de Veïns Catedral ja vigilen els carrers de la Part AltaCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La iniciativa de l’Associació de Veïns Catedral del barri de la Part Alta de Tarragona de vigilar els carrers del barri amb patrulles de serens ja fa prop d’un mes que està en marxa. Segons el president de l’entitat veïnal, Jordi Ferré, la delinqüència a la zona del nucli antic de la ciutat ha disminuït des que van decidir prendre aquesta mesura. Ferré va explicar que la funció dels serens, que surten pràcticament cada nit, és la de controlar que no hi hagi actes vandàlics pels carrers del barri i avisar als Mossos d’Esquadra o a la Guàrdia Urbana si en presencien algun. De fet, la setmana passada l’Ajuntament va rebre l’avís de l’AVV Catedral que l’edifici medieval municipal del carrer Riudecols havia estat ocupat. Segons fonts del consistori, dos tècnics van anar a inspeccionar l’edifici per comprovar si realment estava ocupat i, tot i que en aquell moment no van trobar ningú, hi havia indicis que algú hi havia estat. Per això es va decidir reforçar el tancament de la porta d’entrada a l’espai amb un cadenat.

Ferré va assegurar també que la recollida de signatures per expulsar als immigrants delinqüents del barri està sent un «èxit», i que ja n’acumulen unes 1.200, aproximadament. El president de l’AVV Catedral va voler remarcar que aquesta «no es tracta d’una iniciativa racista» i que des de l’associació «obrim les portes a tothom». Ferré va recordar que l’any 1992 ja van impulsar una mesura semblant per acabar amb «els delinqüents de casa». D’aquesta manera va voler justificar que la iniciativa actual no és xenòfoba sinó que es deu únicament a què «els delinqüents que actuen al barri actualment són estrangers».

Ferré va defensar que la gent l’aprecia i l’aplaudeix per prendre aquest tipus de mesura que busca augmentar la seguretat als carrers de la Part Alta, i va considerar que aquells que el titllen de racista ho fan per «interessos polítics».

Quan es va conèixer la iniciativa de la recollida de signatures per a expulsar als immigrants delinqüents del barri, aquesta va rebre moltes crítiques i altres entitats del nucli antic així com l’Associació de Veïns Part Alta es van desmarcar de l’AVV Catedral i van qualificar la mesura de xenòfoba. De la mateixa manera, les diverses associacions de veïns d’altres barris de la ciutat i la Federació d’Associacions de Veïns de Tarragona també van rebutjar les propostes de Ferré de col·laborar en la recollida de signatures.

Aspecte de l'interior de l'espai que havia estat ocupat.

Els serens de l'Associació de Veïns Catedral ja vigilen els carrers de la Part AltaCedida

tracking