Diari Més

Ajuntament

Els regidors de Tarragona han oficiat més de 500 bodes en els últims sis anys

Xavi Puig va casar Carla Aguilar quan l’avui primera tinenta d’alcalde no s’imaginava que formaria part del govern municipal

L'exregidora Elvira Ferrando ha estat una de les persones que han oficiat bodes a l'Ajuntament.

Els regidors han oficiat més de 500 bodes en els últims sis anysCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els regidors de l’Ajuntament de Tarragona han oficiat 539 bodes civils en els darrers sis anys i sense comptar els enllaços que es puguin celebrar fins a la finalització del 2019. Des del 2014, el nombre de bodes s’ha reduït de manera sensible. Aquell any es van celebrar 107, el 2015 la xifra va augmentar fins als 125 enllaços, per reduir-se en els anys següents a 86, 92 i 63 parelles. Aquest any s’han oficiat 66 matrimonis.

Dels 539 enllaços matrimonials que s’han dut a terme en estances municipals, 227 han tingut lloc en dijous i 312 en dissabte. La principal diferència és que els oficis que tenen lloc entre setmana són gratuïts, la durada és de deu minuts, només assisteixen la parella i els testimonis, i l’acte se celebra al Saló dels Tarragonins Il·lustres o en un despatx, en funció de la disponibilitat, sense cerimònia. Quan es fan en dissabte, els preus són de 115,15 euros, si la boda és entre les 11.30 i les 13.30 hores del matí, i de 258,53 euros si és a la tarda, entre les 18 i les 19 hores. En aquests casos, la cerimònia dura mitja hora i s’acostuma a fer-se al Saló de Plens, amb capacitat per a un centenar de persones. També s’han oficiat enllaços en espais municipals com la Casa Canals, el Circ, el Pretori, la Casa Castellarnau, el Fòrum, el Passeig Arqueològic o l’Amfiteatre, aquest darrer actualment tancat a conseqüència de l’estat de conservació i les obres de consolidació que s’han de fer. En aquests casos, que són poc sol·licitats, s’ha de pagar una quantitat complementària.

Vuit bodes de Carla Aguilar

La primera tinenta d’alcalde, Carla Aguilar, recorda haver oficiat vuit bodes en la seva qualitat de membre del consistori tarragoní. En el seu cas, es dona la circumstància que, fa dos anys, es va casar a l’Ajuntament i l’enllaç el va presidir l’actual portaveu del govern municipal, el republicà Xavi Puig, llavors a l’oposició amb qui avui comparteix govern. «Les voltes que dona la vida», va exclamar Aguilar, qui va dir que «mai m’hauria imaginat que un dia jo també casaria tarragonins». Recentment, Aguilar va tenir l’oportunitat de fer el casament d’uns amics. «Va ser especialment emocionant i tot va sortir bé», va comentar a aquesta redacció.

La regidora d’En Comú Podem va afegir que «va ser una sorpresa saber que podria oficiar bodes i estic agraïda per poder tenir aquesta experiència que comporta molta responsabilitat». Aguilar va reconèixer que, «a vegades, em poso més nerviosa que quan he de fer un acte polític, perquè la boda és un dels moments més importants en la vida de les persones». És per aquest motiu que, quan celebra un enllaç matrimonial, «busco que la cerimònia tingui un bon ritme i que les paraules que utilitzo siguin acurades», va dir.

Segons va explicar Aguilar, l’alcalde Pau Ricomà delega en regidors i, el més habitual, «és que hi hagi un cada mes, tot i que també hi ha parelles que demanen que la boda la faci un regidor en concret».

Va ser l’exalcalde Joan Miquel Nadal qui va oficiar la primera boda a l’Ajuntament de Tarragona. De fet, com a diputat al Congrés, va impulsar la proposta que acabaria convertint-se en llei, per la qual els regidors podrien oficiar bodes civils.

tracking