Diari Més

Societat

Commemoren per primer any l'arribada dels gitanos a Catalunya

L’Agipcat celebra una entrega de guardons que serà conduïda pel tarragoní Oriol Grau

El tarragoní Paquito Ferreras, president de l'Agipcat des de l'any 2014.

Commemoren per primer any l'arribada dels gitanos a CatalunyaGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El passat 10 de setembre el Parlament de Catalunya va aprovar el dia 26 de novembre com el dia de l’arribada del Poble Gitano a Catalunya. Per aquest motiu l’Agrupació d’Entitats per el desenvolupament del Poble Gitano dels Països Catalans celebra demà la primera edició de l’entrega dels Guardons Agipcat.

Aquest esdeveniment s’ha creat per conmemorar l’arribada del Poble Gitano a Catalunya amb l’objectiu de reconèixer els mèrits d’algunes de les personalitats que han destacat per la seva trajectòria, en l’àmbit professional o personal, en la seva aportació al reconeixement, visualització, sensibilització i desenvolupament de la història del poble gitano a Catalunya.

L’objectiu dels guardons és reconèixer, conscienciar i sensibilitzar a la societat sobre la història del poble gitano a Catalunya.

Aquest acte es durà a terme al Centre Artesà Tradicionàrius (C.A.T.). Serà presentat per Oriol Grau i comptarà amb les actuacions de Sabor de Gràcia, Yumitus, Enrique Son, Arrels de Gràcia, Kiki Maya, Gitanos de Perpinyà, Paco Sinay, Juan de Los Banis, Chipén i Candeli i la Banda Agipcat.

Els guardons estan dividits entre els honorífics, els personalitzats i el gitano de l’any. En els personalitzats, hi ha subcategories com el guardó Carme Garriga, per a la intervenció social, el guardó Oncle Manel, per a l’activisme, el guardó Agustin Abellan Chango, per la internacionalització, i el guardó Peret, en l’àmbit musical, segons apunta l’associació.

tracking