Diari Més

Xavi Garcia i Mayte Colmenarejo guanyen la Mitja Marató de Tarragona

En la cursa de 10 quilòmetres, Ivan Docampo i Núria Gil han estat els primers en travessar la línia de meta en poc més de mitja hora

La sortida conjunta de la Mitja Marató i la cursa 10k des del passeig de l'Anella Mediterrània.

Xavi Garcia i Mayte Colmenarejo guanyen la Mitja Marató de TarragonaOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Tarragona ha celebrat aquest diumenge la 28a edició de la Mitja Marató i la cursa 10k, una edició que han guanyat Xavi Garcia i Mayte Colmenarejo en la Mitja, i Ivan Docampo i Nuria Gil en la competició curta. La sortida de les dues proves ha tingut lloc al passeig de l’Anella Mediterrània a les 10 h. i ha continuat pel mateix recorregut fins a arribar Tarragona. Allà, la Mitja Marató ha continuat fins a la Via Augusta mentre que la cursa de 10 quilòmetres ha recorregut diversos carrers del centre per tornar cap a l’Anella.

El podi masculí de la Mitja Marató ha estat format per Xavi Garcia amb un temps d’1:13:25, seguit per Jorge de Andrés amb 1:15:16 i Javi Lozano, 1:15:21. Al quilòmetre 16,2, García ja s’havia posat al capdavant de la cursa, superant per una mica més de dos minuts a Jorge de Andrés i Javi Lozano, una distància que ha aconseguit mantenir fins a arribar a la línia de meta. En femení, la més ràpida ha estat Mayte Colmenarejo completant el circuit amb 1:30:43, seguida per Neus Gil, amb un temps d’1:32:12 i Ana Belén García, 1:32:41. Al quilòmetre 11, la dona que encapçalava la classificació era Gil amb un temps de 46:14, seguida per Colmenarejo, a només 20 segons de diferència, igual que Ana Belén Garcia. En el següent control, el dels 16,2 quilòmetres, Colmenarejo ja s'havia situat líder amb un temps d’1:08:27, 10 segons per davant de Gil i 20 per davant de García, tercera classificada. Colmenarejo ha acabat ampliant les distàncies amb les seves perseguidores a mesura que s’acostava a la meta.

Pel que fa a la cursa de 10k, Ivan Docampo ha finalitzat primer amb un temps de 31:28 i Jordi Garcia, amb 33:00, i David Guiamet, 33:07, han completat el podi. En la categoria femenina, Núria Gil ha aconseguit la primera posició amb un temps de 35:46. Maria Neus Monfil i Marta Camps, amb un temps de 38:45 i 39:23 respectivament, han completat el podi.

Més de 1.700 participants

Entre les dues proves hi havia 1.795 atletes inscrits, dels quals 1.545 han arribat a la línia d’arribada. D’aquests 1.795, 1.547 han participat a la Mitja Marató. L’intens vent que aquest cap de setmana ha bufat al Camp de Tarragona ha estat un dels protagonistes de la jornada i dels preparatius de la cursa ja que, a banda de condicionar les prestacions dels atletes, també ha obligat a no utilitzar per seguretat alguns elements característics, com els arcs inflables a la línia de sortida i de meta.

Enguany, les dues curses han estat més respectuoses amb el medi ambient i s'ha prescindit d’alguns plàstics d’un sol ús com les botelles en dos dels avituallaments, que s'han canviat per gots de cartró, i el ponxo de final de carrera, que s'ha eliminat per la proximitat dels vestuaris. La regidora d’Esports a l’Ajuntament de Tarragona, ha valorat positivament aquesta nova edició de la prova: «Gaudir durant gairebé 30 anys d’una cursa d’altíssim nivell com aquesta, amb atletes locals i molts d’altres vinguts de tots els punts de Catalunya i l’Estat, és una bona mostra de la capacitat organitzativa de la ciutat».

tracking