Diari Més

Laboral

Tempo paga el sou del mes d'octubre però la plantilla manté la vaga

L’empresa ha demanat a clients que abonin les factures a altres comptes per solventar deutes

Una quinzena es va reunir ahir a les portes de la Diputació.

Tempo paga el sou del mes d'octubre però la plantilla manté la vagaOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els prop de 150 treballadors que l’empresa de neteja Tempo Facility Services té a la província de Tarragona van començar a cobrar ahir –21 de novembre– el sou del mes d’octubre. Així ho va confirmar a aquest diari el comitè d’empresa, que tot i així va alertar que, donat que aquest és un de tants endarreriments, mantindran la convocatòria de vaga indefinida, prevista per al pròxim 26 de novembre a partir de les sis del matí.

Amb la incertesa de saber què passarà amb el salari dels pròxims mesos, avui treballadors i clients de l’empresa –diversos ajuntaments, la Generalitat i la Diputació– es reuniran a les 10.30 hores al Departament de Treball per a una mediació per veure «quina solució els donen» per cobrar al dia que els toca segons conveni.

I és que tot i ser contractats per Tempo, tots ells són personal de neteja de cada institució, obligats a subrogar-se quan l’empresa concessionària del servei canvia.

Si dimecres van reclamar explicacions a l’alcalde de Salou, Pere Granados, ahir van anar a les portes de la Diputació –on hi treballen uns cinquanta membres de la plantilla–, a Tarragona. Una quinzena de treballadors es va reunir a les tres de la tarda sense intenció de reunir-se amb el govern. Ja ho van fer ara fa un mes, quan els van assegurar que la mateixa empresa «no agafava el telèfon» als responsables polítics de la Diputació, però que estaven treballant per resoldre-ho.

Manca de liquidesa

Segons apunten fonts dels treballadors, el motiu principal –com a mínim, manifestat en reunions– pel qual fins ahir no havien pagat les nòmines era la manca de liquidesa. Els «deutes» que mantenen amb tercers els ha obligat a demanar a alguns dels seus clients que abonin les factures del mes a altres comptes corrents.

És el cas de l’Ajuntament de la Canonja, que segons fonts municipals ha acceptat prendre aquesta mesura, diuen, emparada per la llei en cas de deute. Segons fonts dels treballadors, aquest canvi en la domiciliació bancària s’hauria fet també amb altres ajuntaments.

A banda del de la Canonja, Tempo té contractat el servei de neteja als consistoris d’Altafulla, la Pobla de Mafumet, els Pallaresos i Salou, així com a la Diputació de Tarragona i als casals de la gent gran de la Generalitat de Catalunya.

Consultats pel Diari Més, alguns dels «clients» destaquen que estan «a corrent de pagament» i que desconeixen quin és el motiu dels endarreriments salarials. Aquest mitjà també s’ha intentat posar en contacte amb la companyia, sense èxit.

A banda del fet de cobrar tard, els treballadors també reclamen deutes en quitances i esclarir el motiu dels impagaments.

tracking