Diari Més

Pressupostos

La construcció d'un centre social a La Móra, entre les demandes de Ciutadans

La formació taronja també proposarà el pla de xoc dels barris en la reunió d’avui amb l’equip de govern per negociar els pressupostos municipals

Imatge de l'espai on l'Associació de Veïns La Móra-Tamarit vol que es construeixi el centre social.

La construcció d'un centre social a La Móra, entre les demandes de CiutadansGoogle Maps

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Amb la reunió amb Ciutadans, el govern de l’Ajuntament de Tarragona finalitzarà la primera ronda de nogociació amb els partits de l’oposició per tractar els pressupostos municipals del 2020.

A la trobada, la formació taronja portarà una sèrie de demandes, en gran part relacionades amb els barris de la ciutat, en les que s’inclou la construcció d’un centre social a La Móra-Tamarit. En declaracions a Diari Més, el president de l’Associació de Veïns La Móra-Tamarit, Francesc Garcia, va explicar que «es tracta d’un projecte que fa anys que demanem».

Garcia creu essencial la construcció d’aquest centre al barri, «que el puguem gestionar nosaltres, tant la gent gran com els joves». «Fins ara hem utilitzat el local de l’associació, però és un espai molt limitat», va afegir el president de l’entitat veïnal.

El centre social, que serviria per dur a terme diferents actes relacionats amb el barri i els seus veïns i veïnes, seria de construcció nova, i estaria ubicat en l’espai entre el pàrquing de cotxes i les pistes esportives que hi ha entre el carrer Baix Empordà i el carrer Conca de Barberà. Per aquest equipament, Ciutadans demanarà destinar una partida de 165.000 euros dels comptes municipals.

Garcia va criticar que «tenim un barri vell i deixat i cal fer un replantejament», i va afegir que des de l’associació ja estan en contacte amb l’actual equip de govern. «Ara almenys podem parlar, és un gran pas, que abans ni això. Sempre ens donaven l’esquena».

L’espai en què hauria d’anar el centre social és on havia d’anar la llar d’infants, un projecte que no va arribar a bon port, segons Garcia, «per una manca d’interès tant per part de l’Ajuntament com per part de la Xarxa Santa Tecla».

Ciutadans amb els deures fets

Mentre que ahir coneixíem que els partits de l’oposició negociaven els pressupostos municipals de l’any vinent sense conèixer una proposta detallada per part de l’equip de govern, i segurament Ciutadans no serà menys, la formació taronja arriba a la reunió amb Pau Ricomà amb les coses clares.

Fins a 6.034.000 euros, en partides destinades a una sèrie de demandes, puja la quantitat que el partit creu imprescindible per donar la seva aprovació als comptes.

Concretament, Ciutadans vol destinar 2 milions d’euros anuals a un pla de xoc per la millora dels barris de la ciutat. En segon lloc, demanen augmentar fins a 50.000 euros les ajudes a les entitats que treballin en benefici de la integració de persones discapacitades. També destinar 1 milió d’euros al manteniment del patrimoni històric.

En quart lloc, 150.000 per manteniment i inversions a carreteres recepcionades. La formació taronja demana destinar també 1,2 milions d’euros a personal municipal, així com 180.000 euros a benestar animal, fins a 100 mil a impulsar un sistema d’intercanvi gratuït de llibres de text i 30.000 euros a la creació d’un sistema de polseres intel·ligents per la localització de nens i nenes o altres col·lectius.

També demana emprar 250 mil euros a la prevenció d’incendis i 30.000 als menjadors socials d’estiu. En onzè lloc, dedicar 359.000 euros a parcs, jardins i medi ambient. Per a la creació de carrils bici i la connexió entre els ja existents, els taronges hi volen destinar 100.000 euros, la mateixa quantitat que a la millora de camins, senyalització de rutes i adequació d’espais naturals de l’Anella Verda.

Fins a 150.00 euros a l’adequació d’edificis municipals a la normativa d’accessibilitat, i 100.000 a la instal·lació d’un sistema de videovigilància a abocadors il·legals, edificis municipals i patrimoni d’especial interès. Ciutadans també demana emprar 100.000 euros per crear un sistema de gestió d’aigües en zones inundables. Finalment, 135.000 euros destinats al comerç.

tracking