Diari Més

Laboral

La CGT obre un conflicte col·lectiu a la URV per no prorrogar contractes

Els doctorands cobren de l’atur el seu últim any

El campus Vila-seca es veurà reforçat amb dues noves expedicions al matí i a la tarda.

Els campus de la URV de Tarragona, Reus i Vila-seca tindran millors connexions d'autobús el curs vinentURV

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El sindicat CGT va presentar ahir al matí una demanda de conflicte col·lectiu al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) contra diverses universitats catalanes –entre elles, la URV– i el Govern de la Generalitat per incomplir l’Estat del Personal Investigador en Formació (EPIF). Asseguren que les seves demandes compten amb el suport del Síndic de Greuges i d’Inspecció de Treball, ja que, afegeixen, «es neguen a aplicar l’actual marc legal». Concretament, reclamen que s’apliqui el Reial Decret 103/2019 vigent des del passat 16 de març i que fixa increments salarials i una pròrroga d’un quart any dels contractes predoctorals.

«Aquest fet aboca a centenars d’investigadors predoctorals cada any a acabar la seva recerca cobrant l’atur, fet que suposa un frau a la llei», afirma la CGT en un comunicat. Destaquen que aquestes mesures ja s’han aplicat a la Universitat Autònoma de Barcelona, arran de diverses mobilitzacions. En el conflicte col·lectiu es denuncia les universitats i el Govern «per la seva inaplicació de la pròrroga de quart any de contracte, ja sigui en la contractació per part de les universitats, com en el finançament de la mateixa contractació, que el govern desenvolupa en el seu programa d’ajuts a contractes FI (de formació d’investigadors)». Aquest nou pas arriba després d’una denúncia interposada també per CGT davant d’Inspecció de Treball contra les universitats que no apliquen l’EPIF. La mateixa Inspecció de Treball, diuen, «ha comunicat que tenen previsió de sancions en el cas d’incompliments».

En aquest context, aquesta setmana s’ha constituït la secció sindical de la CGT a la URV. Al seu compte de Twitter asseguren que «hem arribar per lluitar en defensa de l’ensenyament públic». «S’acaba la pau a la URV», afirmen.

tracking