Diari Més

Urbanisme

Els voltants de Corsini seran illa de vianants un cap de setmana al mes

L’empresa de mercats Espimsa anuncia les activitats que ha programat amb motiu de les festes de Nadal d’aquest any

Imatge d'arxiu de la plaça Corsini

Els voltants de Corsini seran illa de vianants un cap de setmana al mesJoan Antoni Torreblanca

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’empresa municipal Espimsa estudia una versió reduïda i barata com a alternativa al promès projecte d’Illa Corsini, del quan no existeix el projecte, tot i que fa anys que se’n parla. El seu president, Dídac Nadal, va manifestar ahir a aquesta redacció que no cal una important despesa econòmica per poder dur a terme alguna actuació per millorar aquest espai del centre de la ciutat.

El president d’Espimsa ho va comunicar un cop finalitzada la roda de premsa celebrada al Mercat Central per presentar les activitats que l’empresa durà a terme amb motiu de les festes de Nadal.

El màxim responsable d’Espimsa va anunciar que l’empresa municipal de mercats treballa en un projecte consistent en convertir en zona de vianants els carrers dels voltants de plaça Corsini «un cap de setmana al mes». Aquesta iniciativa pot ser realitat «dins del primer semestre del pròxim any, hi hagi o no diners», va remarcar Nadal. Tot i que no està definit, el projecte podria afectar a carrers com Reding, Cervantes, lleida i Governador González.

La iniciativa, si finalment es converteix en un fet real, aniria acompanyada de la realització «d’activitats de diversa mena, que donarien alegria a la zona». Aquells dies només es permetria l’accés d’aquells propietaris de vehicles amb aparcament privat en els carrers que es veiessin afectats per la mesura, mentre que la resta no podrien accedir-hi a l’espai reservat als vianants, segons va apuntar el president de l’empresa.

Nadal va dir que, «si Espimsa disposés de diners per poder invertir, faríem l’Illa Corsini, perquè seria molt important per la ciutat i repercutiria en el mercat, però també es poden fer coses sense que hi hagi una transforació urbanística, sent imaginatius», sempre que no es concreti una partida econòmica ni un projecte urbanístic llargament reivindicat per l’Associació de Veïns Tarragona Centre.

Mentre no arriba l’Illa Corsini, «podem tallar els carrers un cop al mes, sense necessitat de fer cap inversió, i fer-ne activitats de dinamització», va dir Nadal. El president d’Espimsa va explicar, per altra banda, que propostes com l’apuntada «es fan en molts llocs» i es va referir al cas del barri londinenc de Listener, on es fa el mateix des de fa anys i, amb el temps, s’ha convertit en una festa on es realitzen moltes activitats i hi ha molta alegria».

Encesa de llums de Nadal

Espimsa s’avança a l’encesa de llums de Nadal per part de l’Ajuntament i avui a la tarda ho farà al mercat de Torreforta, a les 18 hores, i al Mercat Central, una hora més tard. A més, a les 20 hores tindrà lloc l’encesa a l’avet que Espimsa ha posat a la plaça Corsini.

«Sempre hem dit que volíem que als mercats passessin coses i així serà aquest Nadal, on tindrem cantades de nadales, actuacions musicals, tastos de vins, sortejos i, fins i tot, el Mercat Central serà el punt d’entrega de dorsals de la cursa de Sant Silvestre», va anunciar el president d’Espimsa.

La recollida es podrà fer els dies 28, 30 i 31 de desembre. «El Mercat Central entregarà gairebé 800 euros en vals de compra als guanyadors de les diferents categories de la Sant Silvestre», va subratllar.

Pel que fa a les activitats al mercat de Torreforta, Nadal va remarcar que els membres del Consell Municipal d’Infants faran la lectura d’un manifest a favor dels drets dels infants i, a continuació, es procedirà a l’encesa dels llums de Nadal. «Hi haurà regals per a les persones que vinguin a comprar al mercat de Torreforta», va apuntar. Tots els dissabtes al matí, durant 5 setmanes, se sortejaran 26 cistelles amb diferents productes.

Per altra banda, durant tot el cap de setmana hi haurà un punt de recollida destinat al Banc d’Aliments al Mercat Central, i del 29 de novembre a l’1 de desembre Corsini acollirà la Fira de l’Oli de la DOP Siurana. A pocs metres de distància, a la Rambla Nova albergarà la Fira de Nadal, del 29 de novembre al 24 de desembre, i la Fira d’Artesania, del 6 de desembre al 6 de gener.

Pessebre i nadales

Les diferents activitats programades per Espimsa agafaran força els pròxims dies, en els quals es repartiran més de 3.000 vals de compra entre els clients del Mercat Cental i s’entregaran 3.000 premis, com ara viatges per conèixer mercats famosos. El primer dels sortejos es durà a terme el dia 4 de desembre.

Per altra banda, del 9 de desembre al 5 de gener s’exposarà un naixement de l’Associació Pessebrista de Tarragona. La música també tindrà cabuda. Així el 14 de desembre actuarà el Cor Xera, i el dia 18 se celebrarà la divuitena edició de la cantada de nadales, amb la participació de diferents escoles de la ciutat de Tarragona.

El president d’Espimsa va remarcar que «durant les setmanes de les festes, i fruit dels convenis de col·laboració amb la DO Tarragona, s’organitzaran quatre tastos amb maridatge, amb la participació de diferents parades del mercat».

tracking