Diari Més

Barris

La Unió de SPiSP presenta un pla per exigir al govern millores al barri

L’entitat ha criticat durament l’actual i els anteriors executius locals assegurant que «en deu anys no s’ha fet res pel barri»

Una de les barreres arquitectòniques del barri de Sant Pere i Sant Pau, unes escales amb una rampa molt estreta i en mal estat.

La Unió de SPiSP presenta un pla per exigir al govern millores al barriCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president de l’associació veïnal La Unió de Sant Pere i Sant Pau, Gabriel Muniesa, va comparèixer ahir en una roda de premsa en què va ser clar i contundent des del principi: «Estem cabrejats amb l’Ajuntament, un cabreig que ve de lluny, ja que en els últims deu anys no s’ha fet absolutament res pel barri, que està totalment deixat».

Muniesa, va reconèixer que l’equip de govern actual no és l’únic culpable del malestar general dels veïns amb el consistori, però va assegurar que, en sis mesos, no s’ha vist cap canvi respecte als anteriors governs i que, en aquest temps, «no han estat capaços ni tan sols de posar-se en contacte amb nosaltres, ni per presentar-se».

El president de l’entitat veïnal va voler recordar que els veïns del barri de Sant Pere i Sant Pau, amb aproximadament 22.000 habitants, aporten, només amb l’IBI i l’impost de circulació, més de 4 milions d’euros cada any, és a dir, en els últims 10 anys un total de 40 milions, «i tot i això l’Ajuntament no ha gastat en el barri absolutament res».

La Unió va presentar un pla de millores pel barri que, segons va explicar Muniesa, es veurà reflectit en forma de mocions en cada plenari al consistori, i va explicar també que convocaran als responsables de cada àrea «per arrencar-los compromisos reals, ja que fins ara l’únic que hem tingut han estat declaracions d’intencions que no s’han materialitzat en res».

Esteve Torres, membre de La Unió, va presentar les peticions pels espais públics del barri, dividides en cinc punts. En l’àmbit esportiu, l’entitat veïnal demana la construcció d’una pista multi esportiva per a joves, formada per una pista de futbol sala i dues de bàsquet creuades, que aniria als afores del barri. També una pista esportiva per als petits que, segons Torres, juguen a futbol a les places i aquestes no estan condicionades.

En el segon eix, centrat en els animals, La Unió demana l’adequació de tres zones per a passejar els gossos, que se sumarien als dos pipicans que ja existeixen al barri.

Un dels punts que l’entitat veïnal considera més important és el relacionat amb la seguretat viària. Torres va recordar que «aquest any hi ha hagut dos atropellaments de canalla creuant un pas de vianants», i per això es va preguntar «a què espera l’Ajuntament per actuar».

En aquest sentit, La Unió proposa instal·lar passos elevats i lloms d’ase per reduir la velocitat dels vehicles i facilitar el pas dels vianants, principalment en zones properes a les escoles i a la llar d’infants i també a l’avinguda dels Països Catalans.

Un altre problema que l’entitat veïnal considera que s’ha de solucionar urgentment és el de l’accessibilitat i les barreres arquitectòniques al barri. Sobre això, Torres va defensar que «necessitem un barri 100% accessible», posant com a exemple voreres estretes amb barreres arquitectòniques com un fanal enmig o passos de vianants no acabats en què la vorera no està adaptada.

L’últim punt de les peticions pels espais públics està relacionat amb el manteniment. «L’Ajuntament no ha fet els deures en aquests últims anys i reclamem que facin algun tipus d’actuació abans que el barri ens caigui a trossos», va manifestar Torres.

«Trobem passos de vianants gairebé esborrats, murs trencats per tot arreu, paviments malmesos, manca de manteniment a les places, i la joia de la corona, la plaça de la cinquena promoció, que s’havia d’adequar i no s’ha fet, mentre que en altres places d’altres barris aquest problema ja s’ha solucionat».

Torres va explicar que en un passeig d’una hora pel barri van trobar fins a 25 incidències de manteniment, i va voler recordar que «també som tarragonins i també som un barri digne.

Finalment, Muniesa va demanar també l’increment de vigilància policial amb, per exemple, 2 agents de la Guàrdia Urbana, ja que, segons el president de l’entitat veïnal, Sant Pere i Sant Pau viu un problema d’inseguretat que va en augment, amb robatoris pel carrer i per les cases i baralles.

tracking