Diari Més

Tecnologia

La Generalitat premia l'Ajuntament de Tarragona per la seva aposta d'innovació tecnològica

Puigneró aposta per ciutats «connectades» i «més sostenibles i més ben gestionades»

Imatge de l'entrega dels premis 'Soc Smart'

La Generalitat premia l'Ajuntament de Tarragona per la seva aposta d'innovació tecnològicaCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Generalitat ha atorgat el distintiu Soc Smart a onze ajuntaments d'arreu de Catalunya per la seva aposta estratègica per la innovació tecnològica com a eina per millorar la qualitat de vida dels seus ciutadans.

Els premiats són Esplugues de Llobregat, Igualada, Lloret de Mar, Manresa, Mollerussa, Sabadell, Salou, Sant Feliu de Llobregat, Tarragona, Terrassa i Viladecans. El conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública, Jordi Puigneró, ha entregat les distincions en el marc de l'Smart City Expo World Congressi ha destacat que calen més ciutats «connectades i amb futur on s'hi vulgui viure i s'hi pugui emprendre, més sostenibles, més ben gestionades, amb més oportunitats laborals, més participatives i més democràtiques».

En l'acte d'entrega també s'ha presentat l'informe 'L'impacte de la 5G a les ciutats', elaborat per la conselleria en col·laboració amb l'aliança 5G Barcelona. Aquesta tecnologia permetrà obrir les portes a la primera ciutat 100% intel·ligent ja que fins ara els impediments eren la gran velocitat i el gran ample de banda necessari per gestionar les dades generades per l'Internet de les Coses i processar-les en temps real.

En aquest sentit, Polítiques Digitals ha assegurat que Catalunya «disposa de capacitats per esdevenir un pol d'atracció per al desplegament tecnològic, de serveis i de nous models de negoci associats a la xarxa 5G».

tracking