Diari Més

Recerca

Investigadores de la URV descobreixen l'origen d'una infecció microbiana amb efectes letals

Els resultats de la recerca obren la porta a trobar tractaments efectius per contrarestar la virulència de la fascitis necrosant

La investigadora Ana Hernández ha participat en la recerca.

investigadora, Ana Hernández, URV, ciencia, infeccions, fascitis necrosant, tarragonaURV

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les investigadores Ana Fernández i María José Figueras, delDepartament de Ciències Mèdiques Bàsiquesde la URV, en col·laboració amb universitat laUniversitat de Texas han descobert, en models animals, per què en alguns casos el bacteri Aeromonas hydrophila pot tenir unes conseqüències letals. Aquesta recerca que obre la porta a trobar tractaments efectius per contrarestar a temps per atacar la infecció.

L’Aeromonas hydrophila es pot trobar present a l’aigua i si s’ingereix per via oral pot provoca alteracions gastrointestinals que es resolen amb antibiòtics. Però quan aquest bacteri aquàtic penetra a l’organisme a través d’algun teixit, com una ferida, dona lloc a una fascitis necrosant, una infecció greu que ataca els teixits i en poques hores pot arribar a provocar, fins i tot, la mort del pacient.

La investigació actual, que acaba de publicar la revistaProceedings of the National Academy of Sciences(PNAS), s’ha centrat a continuar els estudis previs sobre fascitis necrosant.Els resultats han mostrat que, quan els microbis d’una mateixa espècie interaccionen, modulen la progressió de la infecció.

«Identificar i conèixer com actuen els dos gens que provoquen la reacció més agressiva de la infecció causada per Aeromonas hyrophila permetrà en un futur trobar teràpies que ataquin la infecció», explica la investigadora Ana Fernández.

tracking